Как да се отървем от пърхота?

как да се отървем от пърхота

Наличието на пърхот не застрашава вашето здравословно състояние, но въпреки всичко влияе отрицателно на самочувствието ви. Съществуват какви ли не продукти, които “гарантират“ премахването му, но истината не е толкова елементарна. Общо взето пърхотът представлява мини люспи, отделящи се в косите ни и създаващи особено неприятно впечатление.

В медицината проблемът с пърхота се нарича още “себореен дерматит“ и се дължи на повишеното отделяне на кожна мазнина. Различните видове кожа, възпроизвежда различни частици имащи негативен характер за пациента, но в никакъв случай не изпадайте в паника.

До този момент аз и гаджето ми сме тествали ефекта на редица известни шампоани и мога да препоръчам някои имена. Въпреки всичко си мисля, че най-доброто решение за вас е консултация с лекар – дерматолог, който ще даде обективната си оценка относно състоянието, в което се намирате.

Според редица професионалисти другата срещана причина за пърхот е гъбата носеща име “Malassezia Furtur“, за която се знае, че представлява микроорганизъм живеещ на човешката глава. Последният може и да не причинява вреди, но при себорея води до увеличение на пърхота.

Нервните, хормоналните и прочие нарушение на организма са главните виновници за себореята. В случай, че водите спокоен и природосъобразен живот, няма да попаднете в коварните лапи на дерматологичния проблем. Изход от ситуацията има и той се свежда до използване на съвременната козметика и медицински средства.

Моят приятел разчита на препарати, които притежават активни вещества срещу себорея, чийто цел е спад в отделянето на кожната мазнина. От съществена важност, за вас е постоянството при третирането на косата, ако искате промяна на положението.

Нарочно няма, да кажа какви медикаменти употребяваме с човека до мен, понеже има риск от подвеждане. Всичко решава добрия стар дерматолог, за който писах и по-горе. В края стискам палци на всички повели борба срещу появата и разпространението на пърхота, на добър час.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *