Кога да пренареждаме керемидите на къщата си и какви са предимствата на процедурата?

Покривът с керемиди е един от най-устойчивите и дълготрайни проекти за подобряване на дома. Предимствата на повторното облицоване на покрива с керемиди далеч надхвърлят недостатъците. Например, разходите за поддръжка са минимални и ще продължат да бъдат такива с течение на времето. Покривът с нови керемиди също така елиминира всякакви проблеми с влагата, които могат да възникнат при течащ покрив. И накрая, покривът с керемиди прави къщата да изглежда по-привлекателна от грозния покрив с катран или чакъл. Има много случаи, в които трябва да обмислите повторното облицоване на външните стени на вашия дом, например след като сте извършили мащабен ремонт като подмяна на цялата конструкция или след като силна буря я е повредила значително. Опитният изпълнител може да установи тези, както и други специфични условия и да препоръча подходящия момент за повторно поставяне на плочки. Продължавайте да четете, за да научите кога трябва да поставите отново плочки в дома си и какви са ползите от това.

Кога е необходимо да пренаредите плочките в къщата си?

Ако сте забелязали повреди по керемидите на покрива си, трябва да се свържете с експерт изпълнител. Ако обаче повредата е незначителна, често можете да я отстраните сами. След като разберете, че покривът ви се нуждае от пренареждане на керемидите, трябва да започнете веднага. Колкото по-дълго покривът е бил изложен на атмосферните влияния, толкова по-податлив е на повреди. Ако чакате твърде дълго, повредата ще се задълбочи и ремонтът може да струва по-скъпо в дългосрочен план. Ето защо е важно да възстановите покрива си възможно най-скоро. Друга причина за повторно поставяне на керемиди на покрива на къщата ви е, ако са минали повече от 25 години от последното пренареждане на покрива. Новите покривни материали днес са по-издръжливи, така че покривът на къщата ви може да се нуждае от повторно керемидиране, дори и да не е бил повреден преди. Като общо правило, покривът ви трябва да се препокрива на всеки 10 до 15 години.

Какви са ползите от повторната облицовка на къщата?

  • Защита – керемидите на покрива ви са здрави, но с времето могат да се влошат. Повторно облицованият покрив е направен от нови материали, така че е много по-издръжлив. 
  • Икономия на енергия – Повторно покритият с керемиди покрив може да намали разходите ви за отопление и охлаждане. Колкото по-слаб и износен е вашият покрив, толкова повече пари ще харчите за тези комунални услуги. 
  • По-малко разходи за поддръжка – Покривът с нови керемиди изисква минимална поддръжка. Не е необходимо да почиствате покрива през лятото или да изгребвате снега от него през зимата.
  • Защита от мухъл и плесен – Покривът с нови керемиди значително намалява риска от поява на мухъл и плесен, тъй като елиминира конденза от вътрешната страна на къщата. 
  • Външен вид и стил на новите керемиди – Ако керемидите на покрива ви са на поне 30 години, може да помислите за смяната им с нов стил. Новите покривни материали се предлагат в разнообразни цветове, шарки и стилове. Можете да намерите стил, който да съответства на архитектурата на дома ви или да има отличителна тема.

Финални думи

лого ркем групПокривът на вашата къща е от съществено значение за нейната защита и сигурност. Той предпазва дома ви от природните стихии и осигурява неприкосновеност на личния живот, като защитава имота ви от погледите. Въпреки това покривите често се износват и повреждат с течение на времето, тъй като са изложени на природните елементи. Ако забележите, че покривът ви се нуждае от ремонт, трябва да го покриете с нови керемиди възможно най-скоро. Това важи с особена сила, ако покривът ви е бил повреден от буря или друго събитие. Повторното полагане на керемиди ще предпази покрива ви от по-нататъшни повреди и ще го направи по-издръжлив. Полагането на нови керемиди на покрива има много предимства, включително защитата, която осигурява на дома ви, спестяването на енергия и по-малката поддръжка.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *