Най-често срещаните видове щети на покрива и как да ги оправим

Фирма за ремонт на покриви

‍Обичате ли дома си? Искате ли да го защитите от природните стихии и да се уверите, че ще изглежда добре през следващите години? Ако е така, тогава инвестицията в качествен покрив е абсолютно задължителна. Добрият покрив защитава дома ви от природните стихии, като не позволява на влагата да прониква навън и да се влива в интериора. От друга страна, лошият покрив може да позволи на дъжда да влезе или на топлината да излезе навън. Затова инвестицията в нов покрив е мъдър ход, който ще ви донесе дивиденти за много години напред. Нека разгледаме някои от най-често срещаните видове повреди на покрива и как можете да ги отстраните.

Ремонт на плосък покрив

Ремонт на покрив

Плоските покриви са най-разпространеният вид покривен материал. Те обаче не са много издръжливи. Това ги прави уязвими към повреди от вода и възможни течове. Ако плоският ви покрив страда от някой от тези признаци, определено трябва да го ремонтирате незабавно. Когато имате плосък покрив, трябва да сте много внимателни, когато поливате растенията си или монтирате тенти. Тези дейности са най-честите причини за течове при плоските покриви. Когато дойде време да подмените покрива си, задължително обмислете да инвестирате в метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат в продължение на десетилетия.

Ремонт на скатни покриви

Ремонт на покрив

Скатните покриви са известни с привлекателния си външен вид и лесната си поддръжка. От друга страна, монтажът и поддръжката им са значително по-скъпи от тези на плоските покриви. Ако имате скатен покрив, трябва да се уверите, че той получава поне един инч снежна покривка всяка година. Ако това не се случи, е много вероятно покривът да се срути по време на следващата снежна буря. Ако живеете в район с високи температури през летните месеци, също ще трябва да се уверите, че покривът ви получава известна защита. Можете да направите това, като инсталирате вентилационна система на покрива. Покривните вентилационни отвори позволяват на хладния въздух да влиза в къщата ви, а на топлия – да излиза. Те обаче не предпазват покрива от силните слънчеви лъчи. Можете да предотвратите много щети, като монтираме вентилационна система на покрива.

Инсталиране върху нова настилка

Когато искате да инсталирате нов покрив, има две основни възможности. Можете да изберете покривът да бъде монтиран от външен изпълнител или да го направите сами. Ако изберете да го направите сами, уверете се, че разполагате с всички необходими инструменти и оборудване. Когато монтирате новия си покрив, трябва да се уверите, че той е достатъчно херметичен, за да предотврати проникването на вода. Хлабавият покрив представлява опасност за безопасността и може да причини сериозни щети на дома ви.

Ремонт на покриви със стоящи шевове

Покривите със стоящи шевове са особено уязвими на течове. Това е така, защото фугите между дъските са открити. Ако имате покриви с постоянни шевове, трябва да се погрижите за поддръжката им. Можете да направите това, като запечатаме фугите на шевовете с асфалтов покривен уплътнител. Уверете се също, че всяка година ги измиваш под налягане. Това ще предотврати всякакви повреди от вода. Ако покривът ви с постоянни шевове започне да страда от друг вид повреди или ако просто изглежда стар, трябва да го ремонтирате. Добър вариант е да го замените с метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат десетилетия.

Ремонт на покриви с асфалтови керемиди

Покривите от асфалтови керемиди отлично задържат влагата в дома ви. От друга страна, монтажът и поддръжката им са по-скъпи от тези на други видове покриви. Ако имате покрив от асфалтови керемиди, трябва да се уверите, че го измивате под налягане всяка година и да уплътнявате шевовете между керемидите. Ако покривът ви страда от друг вид повреди или просто изглежда стар, трябва да го ремонтирате. Добър вариант е да го замените с метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат десетилетия.

Ремонт на покриви с керемиди

Ремонт на покрив

Покривите с керемиди са отлични за задържане на влагата в дома ви, но инсталирането и поддръжката им са много по-скъпи от другите видове покриви. Ако имате покрив с керемиди, трябва да се уверите, че го измивате под налягане всяка година и да уплътнявате шевовете между керемидите. Уверете се, че сте монтирали и вентилационен отвор на покрива, за да предотвратите повреда от високите температури. Ако покривът ви страда от друг вид повреди или просто изглежда стар, трябва да го ремонтирате. Добър вариант е да го замените с метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат десетилетия.

Обобщение

Покривът ви предпазва дома ви от природните стихии, но ако има някаква повреда, трябва да го ремонтирате. Това ръководство ще ви помогне да научите повече за най-често срещаните проблеми с покрива. Продължавайте да четете, за да научите повече за всеки покрив и какво можете да направите, за да предотвратим евентуални повреди. Ако покривът ви страда от някой от тези признаци, трябва незабавно да го ремонтирате. Когато дойде време да подмените покрива си, помислете за метал. Те са изключително издръжливи и ще издържат в продължение на десетилетия. Не забравяйте също така да се уверите, че новият ви покрив получава поне един сантиметър снежна покривка всяка година.

Ако искате да прочетете още по темата за Покриви Вижте тук.

GOOGLE Business  Facebook


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *