История на появата на иконите

   Първите известни изображения на икони, са създадени от византийските зографи и датират от 9 век. Най-големият разцвет на този вид иконопис е през XII-XIII век. Повечето изображения са създадени през този период от монашески зографи в манастира Света Екатерина на Синай. Те били в  голям формат и били предназначени да украсяват храмове или странични олтари, осветени в чест на изобразените върху тях светци. Continue reading “История на появата на иконите” »

Анализ на примера на вашата автобиография. Какво да напишете в секцията “За мен”

Редовно пишем за различни раздели в автобиографията, защото тази тема вълнува всеки, който търси работа. И така, днес ще говорим за раздела “За мен” – точката, до която ръцете не достигат постоянно. Continue reading “Анализ на примера на вашата автобиография. Какво да напишете в секцията “За мен”” »

Кредитният цикъл – как да избегнете да ви хванат?

  Не можете ли да се справите с изплащането на задълженията си? Вземате ли един заем, за да изплатите друг? Разберете какво да направите, за да избегнете изпадането в дълга. Continue reading “Кредитният цикъл – как да избегнете да ви хванат?” »

Безкасови и парични транзакции с кредитна карта – каква е разликата?

  Използвате кредитната си карта всеки ден. Знаете ли обаче каква е разликата между касовите и непаричните транзакции? Въпреки че отговорът на този въпрос изглежда очевиден, банките често използват собствена класификация. Открийте повече! Continue reading “Безкасови и парични транзакции с кредитна карта – каква е разликата?” »

Как лихвеният процент влияе върху доходността на облигациите?

   Вие знаете лихвения процент, както и метода за изчисляване на печалбата, от самото начало. Така че предварително знаете колко ще спечелите от дадена облигация. Този лихвен процент е фиксиран за цялата продължителност на вашата инвестиция, независимо дали сте решили да инвестирате за 6 или дори 12 месеца. Continue reading “Как лихвеният процент влияе върху доходността на облигациите?” »

Колко спестявания са ни необходими, за да вземем заем?

  Банките изискват все повече и повече изисквания към хората, които кандидатстват за ипотека. Преди няколко години собственият принос беше на ниво от 10%, сега в повечето случаи кредитополучателят трябва да има мин. 20% от собствения принос. Това обаче не са всички ресурси, които трябва да имате. Много спестявания също трябва да бъдат изразходвани за такси, свързани с кредити. Continue reading “Колко спестявания са ни необходими, за да вземем заем?” »

Изгодни кредити за пенсионери

Кредити за хора в златна възраст

Достигнали сте напреднала възраст и се опитвате да кандидатствате за заем за пенсионери, но в е доста трудно да намерите банкова или небанкова финансова институция, която да ви помогне? В тази статия ще ви предоставим информация за това как лесно, бързо и ефективно да изберете най-подходящия заем за вас за спешни нужди. Continue reading “Изгодни кредити за пенсионери” »

Онлайн заявление за кредит стъпка по стъпка!

В момента на свързване с кредитна компания е достатъчно да попълните формуляра и да го изпратите, за да може служителят на компанията да разгледа заявлението. Такъв въпросник предоставя следната информация на кредитора за кредитополучателя: Continue reading “Онлайн заявление за кредит стъпка по стъпка!” »

Характеристики при препарати за септични ями

Всеки, който някога е бил на село, е запознат с такова понятие като – септична яма. Това е най-лесният и евтин начин за организиране на най-простата канализационна система в крайградски район. Недостатъците на такъв прост дизайн обаче стават тежки за собственика на лятна вила или къща.

Първо, ямата изисква периодично почистване, което води до финансови разходи.

Второ, има трудности при приближаването на оборудването до ямата.

Трето, неправилното му местоположение води до риск от замърсяване на обекта.

Continue reading “Характеристики при препарати за септични ями” »