Компресивните чорапи могат да предотвратят венозна недостатъчност

Ако изпитвате симптоми на венозна недостатъчност, компресивните чорапи могат да бъдат отлично решение. Тези специализирани облекла прилягат около крака ви и са изработени от еластични материали за подобряване на кръвообращението и намаляване на отока. Като подобряват кръвообращението, компресивните чорапи са ефективни за предотвратяване на венозни заболявания, включително флебит, оток и разширени вени. Прочетете, за да научите повече за тези специални приспособления.

Как действат чорапите за разширени вени?

Компресионните чорапи подобряват притока на кръв чрез лек натиск върху вените и краката. Това помага на наситената с кислород кръв да тече по-лесно през артериите ви, предотвратявайки подуване и болки в краката. Поради тази причина, е важно да носите компресивни чорапи, когато тренирате или извършвате други дейности, която изисква продължително стоене в изправено или седнало положение. Чифт компресивни чорапи ще помогнат на краката ви да се възстановят по-бързо от тренировка и ще ви осигурят комфорт. Ще се изненадате колко добре се представят!

Как да разпознаем добрите компресивни чорапи?

Повечето компресионни чорапи са означени с милиметри живак (mmHg) като ориентир за тяхната ефективност. Те обикновено са обозначени с две числа – 20 и 30 – за да покажат нивото на натиск, което осигуряват. Колкото по-ниски са числата, толкова по-мека е компресията. Така че, не се обезсърчавайте, ако вашите компресивни чорапи ви се струват твърде стегнати или твърде разхлабени. Пробвайте ги поне за един ден, за да видите дали работят.

Компресивни чорапи - разширени вени

Как и от къде да избера такива чорапи?

Компресивни чорапи се предлагат в много онлайн магазини за търговия на дребно. Предлагат се в различни цветове и шарки, така че можете да изберете идеалния чифт за вашите конкретни нужди. Не забравяйте да говорите с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси относно вида на компресионните чорапи, от които се нуждаете. Ако не сте сигурни, не забравяйте да измерите дължината на глезена и прасеца, както и диаметъра на бедрото.

При кои заболявания се препоръчват компресивни чорапи?

Компресивните чорапи са полезни за хора с определени здравословни проблеми. Затлъстелите хора и бременните жени трябва да носят компресивни чорапи, за да предотвратят образуването на съсиреци. Те също могат да намалят подуването на краката и да облекчат болката. Пациентите, страдащи от разширени вени, трябва да се консултират с лекар преди да носят такива чорапи. Предлагат се специални чорапи за разширени вени, които ще ви бъдат препоръчани. Може също да изпитате болка, подуване и бучка в кожата близо до съсирека. Всичко това са признаци, че компресивни чорапи са ефективни, но само когато се използват правилно.

Компресионните чорапи се препоръчват за хора, които страдат от хронична болка. Те могат да помогнат при болки в краката и да предотвратят умората на краката по време на работа или седене. Компресивните чорапи могат дори да подобрят представянето ви по време на дейности, които харесвате. Но те могат да се носят през целия ден. За най-добри резултати обаче трябва да се консултирате с Вашия лекар. Той ще ви обясни как да носите тези чорапи и кое време трябва да ги носите. Важно е да се отбележи, че някои от тези чорапи могат да се използват през целия ден, докато други трябва да се носят само през нощта.

Как да тествате дали среброто е истинско?

Сребърни ли са бижутата ви?

В много случаи сребърните бижута, които притежавате, са маркирани или подпечатани с 925 (сребро с проба 925) или 999 (сребро с проба 999). Възможно е да видите и марките SS или FS, които обозначават всяка от тях.

Не всички сребърни бижута обаче са маркирани, тъй като това не е законово изискване във всички страни. Смятаме, че при някои модели металният знак може да отвлече вниманието от завършеността на изделието.

И така, как можете да разберете дали среброто ви е истинско?

Един от тестовете е да използвате силен магнит . Ако магнитът се свърже силно с метала, това не е сребро или изделието може да е само посребрено върху неблагороден метал. Съществуват обаче и други метали, които не са магнитни, така че това не е окончателен тест.

Сребърни бижута

Ако се чувствате смели, можете също така да нанесете малко количество хлорна белина върху метала на незабележимо място и да наблюдавате за реакция. Среброто (включително сребърното покритие) обикновено става кафяво или черно в присъствието на белина. След това изплакнете добре метала и използвайте полираща кърпа или сребърен дип, за да се опитате да премахнете оцветяването.

Красивият светъл и топъл цвят на среброто от проба 925 ще подхожда на почти всеки.

Освен това е много малко вероятно хората с чувствителна кожа да изпитат неблагоприятно въздействие от него, за разлика от по-слабите метали. Освен това, разбира се, цената му е значително по-ниска в сравнение с метали като злато и платина, което означава, че можете лесно да инвестирате в много прекрасни сребърни бижута.

Подобно на златото, среброто също запазва стойността си, а може би дори я повишава, с течение на времето в сравнение с други стоки. Освен това то може да се рециклира безкрайно и металът може да се използва повторно в много форми.

Освен тези предимства, сребърните бижута в колекцията ви ще увеличат класата, стойността, дълготрайността и универсалността им. Сребърните бижута са наистина отличен избор.

5 основни правила при правене на спортни залози

В света на спортните залози има много варианти, с които да се подходи при избор на спорт, първенства, отбори и размер на залози. За да разсеем някои от митовете и да наблегнем само на надеждната информация, днес ще се консултираме с експертите по темата за спортните залози inbet.com. Continue reading “5 основни правила при правене на спортни залози” »