Бизнес план за създаване на учебен център

Имате ли обширни знания и опит и бихте ли искали да ги предадете на други? Владеете ли чужди езици  , разбирате ли се по математика или физика, или владеете роден език? Станете учител! Можете да започнете успешно да работите в тази област като преподавател и евентуално директор на център за професионално обучение.

Преди да стартирате каквото и да било е би било добре да се запознаете с вашето счетоводство, бизнес план за цялата дейност и разбира се регистрация на фирма.

Може да видите актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

Пазарът на услуги за преподаване все още не е наситен. Ако сте добър, опитен професионалист, вашата компания за обучение ще расте бързо и ще привлече нови студенти. Ако имате обширни знания и опит, можете да ги споделите с други

Как да започнете бизнес

Ако искате да отворите център за обучение, трябва да регистрирате дружество с ограничена отговорност в данъчните власти. В случай на предоставяне на частни уроци, първо можете да работите без регистрация, но веднага щом успешната ви бизнес идея започне да се развива, струва си да се регистрирате като частен предприемач. Професионалната компания трябва да открие корпоративна банкова сметка (днес не всички клиенти имат пари в портфейла си) и да направи печат.

Също така няма да е излишно да инвестирате в реклама, печат на флаери и визитки. Индивидуалните уроци носят добри резултати   централа Като преподавател можете да работите предимно от дома на клиента. Много хора оценяват тази форма на сътрудничество. Но ако прекарвате по-голямата част от времето си извън дома и само в някои случаи приемате студенти във вашия апартамент, можете да регистрирате бизнес като частен предприемач.

След като се настроите да приемат ученици у дома, ще е необходимо да отделите отделна стая за тези цели. Предоставянето на пълноценни класове в присъствието на други членове на семейството или с включен телевизор ще бъде изключително трудно и всъщност не е необходимо. Студентът трябва да има адекватни условия за обучение.

Затова осигурете удобно пространство за ученика, като поставите добре осветено бюро и удобен офис стол. Трябва да сте наясно, че голям брой уроци, които ще ви охладят у дома, могат да създадат проблеми за вас, вашите близки и самите клиенти.

 

Сам или в екип

Като учител можете да работите сами или в екип.

В началото можете сами да преподавате уроците. Само когато има много поръчки, можете да помислите за създаване на екип от професионални обучители. Например, като човек, който знае английски, вие създавате училище по английски език.

Но с течение на времето осъзнавате, че вашите клиенти трябва да подобрят познанията си по математика или руски език. Като поканите преподаватели по тези предмети, можете да разширите обхвата на вашите услуги. Повярвайте ми, много ученици ще се радват да се учат от професионални учители на едно място, а не да се скитат из града за уроци с учители. Няма да е трудно да наемете компетентни специалисти в нашето кризисно време и ако услугите, предоставяни от вашия център, са качествени, няма да имате недостиг на клиенти. Нещо повече, в тази индустрия болен брой нови клиенти идват по препоръките на тези, които са имали възможност да се уверят във вашия професионализъм. Уроците могат да бъдат индивидуални или с група ученици

Област на дейност

Като образователна компания вашият център може да предлага широк спектър от услуги. Ако имате екип от преподаватели по различни предмети, можете да предложите услуга за цялостна подготовка на учениците за изпита или приема в университет. Също така си струва да се организира обучение по чужди езици за различни възрастови групи. Предимство може да бъде възможността за обучение на ученици в малки групи, например 3-5 души.

Акцентът обаче трябва да бъде върху индивидуалните уроци по отделни предмети. Учителските умения не са достатъчни, за да спечелите добри пари от уроци. Трябва също да предложите на учениците интересни, образователни материали и преди всичко ефективни методи. Затова си струва да инвестирате в различни съвременни инструменти (например компютърен софтуер, интересни книги, упражнения, игри).

Като собственик на образователен и информационен бизнес трябва да присъствате на конференции и да следите новините на образователния пазар, за да сте в крак с новостите.

Реклама и промоция За промоция и реклама трябва да създадете свой собствен уебсайт. За целта си струва да привлечете професионалист, така че той не само да изглежда представителен, но и разбираем, лесен за работа и функционален. Не забравяйте, че човек, който търси наставник за своето дете, оценява вашата отговорност и сериозност по качеството на сайта.

Ефектните цветове, банерните реклами и тези, запазени за други индустрии, е най-добре да се избягват. На страницата отделете място за отзиви и препоръки от вашите клиенти. Не се страхувайте да се хвалите с успехите си. Ако имате ученици, които благодарение на вас са постигнали големи върхове в областта на образованието, помолете родителите на детето да напишат отзив за вашата добра работа, който можете да публикувате на сайта.

На сайта публикувайте информация за вашия център, списък с услуги и цени за тях, информация за учители, работно време, отзиви на клиенти, снимки на класове, адрес, телефонен номер, имейл адрес. И разбира се, имате нужда от човек, който винаги ще бъде във връзка и ще може да отговаря на електронни запитвания.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *