Декориране на цветове, които да отидат със злато в спалнята

Златистите тонове в интериора на спалнята се комбинират с бяло, за да осигурят фини, леки интериорни решения. Най-добрият цвят за стените, който съответства на мебелите в цвят еспресо, е белият. Ето няколко дизайнерски идеи за включване на златния цвят в интериора на спалнята, като се съчетае освен с бяло, с останалите основни цветове от цветното колело.

 

Червеникаво антично злато с допълващи зелено-сиви стени

Червеникавият оттенък в нюанс антично злато има визуално родство с червения оттенък на цвета таупе, така че таупе и антично злато осигуряват фин контраст с допълващи се зелено-сиви стени. Например, табуретка, тапицирана с копчета, контрастира със зелено-сиви стени, докато червеникавите, старинни златни рамки могат да комуникират с таупената табла на спалнята и килима. Зелено-сивите завеси се съчетават с такива стени, а стол с акцентна възглавничка, която е съчетана с тапета добавя усещане за сплотеност. Зелено-сиви абажури върху античните златни основи на лампите и колекция от сатинирани възглавници от кадифе върху зелено-сиво покривало ще осигурят нужните детайли за довършителни работи.

 

Оранжево-златисто с допълващи синьо-сиви стени

За да осигурите охлаждащ фон за огнените оранжево-златисти акценти, боядисайте стените си сиво-сини, за да осигурите допълващ контраст. Маса от модерна тикова дървесина к топло оранжево покритие, което също допълва сиво-сините стени. Обикновени завеси със синьо-сив фон и оранжево-златист, геометричен модел се съчетават с абстрактни маслени картини в обикновени оранжево-златни рамка осигурявайки фокусна точка в декора. В този интериор перфектно биха изглеждали синьо-сиво тапицирани столове, които се координират, както с оранжево-златист полилей с висулки и килим в синьо-сиво, оранжево-златно или ярък аквамарин.

 

Златисто-зелена монохромна цветова схема

Златната боя за стена често се отличава със зеленикав, дори жълт, напомнящ горчица оттенък, което предоставя възможност за създаване на монохромна цветова схема, която включва мебели в червеникави нюанси, зелено-златисти акценти и нотки на топла маслина. Масичка за кафе, изработена от червеникав махагон, може да се координира с модели завеси и декоративни възглавнички в златисто-зелено, бежово, жълто и бордо, докато диванът в цвят горчица се съчетава със стените. Допълнителните възглавнички за акцент в маслинено зелено извеждат зелените тонове от рамката на златисто-зеленото. Включете в този интериор лампи върху нощните шкафчета в златисто-зелено и ги съчетайте със завеси с докосване на маслина в принтиран килим върху дървена настилка.

Източник: https://stylezone.bg


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *