Защо чистият въздух на Родопите е полезен за вас?

Със сигурност сте забелязали как, излизайки от задушна стая на улицата, ставате като различен човек. Подобрява се здравословното състояние, връща се остротата на ума и доброто настроение и се усеща прилив на сили. Ясно е защо това се случва: в крайна сметка свежият въздух е необходим за мозъка и всяка клетка на тялото. Какви други предимства има чистият въздух? Нека разгледаме няколко точки:

Храносмилането се подобрява. Това предимство помага много, ако искате да влезете във форма и да отслабнете, разбира се, при условие, че сте активни на чист въздух: ходене, джогинг или упражнения.

Каним Ви на чист въздух, прекрасна храна и незабрави спомени и емоции в нашата къща за гости в Триград, имаме дългогодишни посетители, които знаят какво искат и го получават именно тук. Можете да се свържете с нас за повече информация и резервация.

Телефон: 0889 268 996

Ако установите, че чаша кафе вече не помага за ободряване, не се изненадвайте. Може би липсата на въздух провокира сънливост . Когато дадете на мозъка си повече чист въздух, тялото ви може да функционира по-ефективно. Тогава ще мислите ясно и ще действате със светкавична скорост.

Ако имате проблеми с кръвното налягане, чистият въздух е от съществено значение. Много лекари съветват спокойни разходки за нормализиране на кръвното налягане – особено за пациенти с хипертония.

Защо чистият въздух на Родопите е полезен за вас?

Имунната система е подсилена. За да предпазят организма от патогенни бактерии и вируси, левкоцитите се нуждаят от определено количество кислород, който може да се намери на чист въздух. Ето защо много любители на дългите разходки, като правило, са по-малко склонни да настинат.

Чистият въздух е полезен за здравето и укрепването на целия организъм като цяло: подобрява функционирането на кръвоносните съдове, белите дробове, сърцето и други органи.

Става ясно, че въздействието на чистия въздух върху здравето е безценно – както за възрастни, така и за деца. Раздразнителност, преумора, липса на инициатива, мързел, нервни сривове – всичко това изчезва, когато вдишваме „правилния“ въздух. Затова се опитайте да се насладите на времето, прекарано в ходене, и да извлечете максимума от него

. Може да е трудно, защото понякога се чувстваме сякаш не бива да се разсейваме от важната работа по крайбрежната алея. Но е много важно да правите поне петминутни почивки от работа и да „проветрявате“. Това ще ви помогне да възвърнете предишната концентрация на внимание и ще ви позволи да работите много по-ефективно.

Разходка на чист въздух: полезни съвети

Прекарваме по-голямата част от деня на закрито. Мнозина се оказват на улицата само за 5 минути – когато напуснат къщата и се качат в колата. Но ползите от ходенето на чист въздух са изключително значителни:

Първо, както казахме по-горе, кислородът има положителен ефект върху нашето здраве и настроение.

На второ място, такава нежна физическа активност като обикновеното ходене не отнема много енергия, но ефектът все пак ще бъде забележим.

И накрая, всяка разходка носи нови емоции! Можете да се разхождате из невероятни места от родния си град, които никога досега не сте виждали, да мислите за планове за бъдещето или да се срещате с интересни хора.

Ето защо редовните разходки на открито са от полза. Само те често се ограничават до пазаруване на хранителни стоки веднъж месечно. Междувременно учени и лекари казват, че всеки ден човек трябва да върви със средно темпо от поне пет километра.

Какво да направите, ако не можете да намерите време за пълноценна разходка поради натоварен график в работния ден? Първо, трябва да се опитате да вървите пеша до работа – или поне да извървите част от пътя, ако работата е от другата страна на града.

Също така трябва да прекарвате активно обедните си почивки, като се разхождате в близката горичка и се любувате на природата. Можете да “спечелите” през уикенда: поканете приятели или семейство на разходка, излезте извън града или в провинцията.

Пътуването е добър начин да получите не само необходимата доза кислород, но и много нови впечатления. Изобщо не е необходимо да харчите прекомерни пари за луксозни курорти – достатъчно е да отидете в съседния град, за да промените обстановката.

Ако обичате животните, тогава си вземете разходка! Сред „любителите на кучетата“ често има много годни и здрави хора: в края на краищата те много ходят и играят със своите четириноги другари, като по този начин показват физическа активност.

Ако водите заседнал начин на живот и не сте свикнали с физическа активност, не се стремете да обикаляте целия град за един ден. Започнете с кратки разходки от 15 минути, като постепенно увеличавате времето. Тогава разходката ще донесе не само ползи, но и удоволствие!

Използвайте крачкомер, за да намерите товара, от който се нуждаете. Можете да си купите „интелигентна“ гривна, която отчита вашата физическа активност, или да изтеглите специално приложение за вашия смартфон.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *