За ефекта на пробиотици за деца


Децата, малки и пораснали, са винаги нашите любимци и единственото, което искаме за тях е здраве. За да са здрави и активни децата имат нужда от силен имунитет, без проблем със стомашно-чревния тракт. При проблеми се налага употреба на пробиотици за деца.

При раждане детето попада в нова обстановка, която е абсолютна различна от тази в корема на мама. За бебетата е препоръчително необходимите хранителни добавки с живи бактерии да се приемат чрез майката с кърмата. Когато детето започва да се захранва се налага прием на препарати за нормализиране на стомашно-чревния тракт, защото се появява запек или диария. Освен това в тази възраст децата често пипат различни предмети и чрез слюнката бактериите попадат в червата, което намалява имунитета им.

В по-късна възраст в детската градина и училище често се получават нарушения в храносмилателния процес поради прием на храна, различна от домашната. За да се нормализира дейността на стомашно-чревния тракт в този случай, както и при прием на антибиотици и различни инфекции и вирусни заболявания е задължително прием на пробиотици за деца. Био препаратите нормализират микрофлората на червата. Внесените с тях полезни бактерии потискат развитието на патогенните микроорганизми и така спомагат за бързо възстановяване на организма.

Често поради липса на подходящи условия за развитие полезните бактерии са затруднени, което поражда необходимостта да им се създадат нормални условия за развитие и размножаване. Така към пробиотика се добавя пребиотик, който създава нормални условия за развитие и размножаване на полезните микроорганизми.

Пробиотиците за деца се предлагат в подходяща за приемане форма – сашета, които лесно се разтварят и приемат от тях. Много е важно да се определи какъв трябва да бъде пробиотика, с каква комбинация на щамове, за да се постигне бързо оздравяване. На пробиотици за деца може да се разчита в началото на появилия се здравословен проблем. Това не са медикаменти и те се използват за да ускорят оздравяването.

При приемането им трябва да се определи от лекуващия лекар точната доза и колко време да се приемат. Всичко това трябва да се спазва, за да се създаде силен имунитет на детето. Само силен имунитет може да осигури здравето на всяко едно дете, неговата активност и добро самочувствие.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *