Първостепенно значение на смяната на щрангове


В кооперациите снабдяването с топла и студена вода става централно, като разпределението се постига чрез щранговете. Така е решена и канализацията. Тези три тръби са обща собственост и всеки ремонт по тях трябва да се прави с решение на общото събрание. В старите кооперации тръбопровода е направен с метални тръби, защото по онова време те са били най-подходящи. Ползването им вече крие много опасности, защото са корозирали.

Появяват се течове, които в някой момент може и наводнение да предизвикат. Качеството на вода е влошено, защото вътрешността на тръбите е запълнена с ръжда. Същата тази ръжда задържа много отпадъци по канализационните тръби и причинява запушването им. Всички тези неприятни последици от старите тръби налага тяхната смяна. За смяната на щрангове се налага да се ползва фирма за ВиК услуги, защото това е много отговорна работа.

За това е необходимо да се избере най-подходящата за вашата кооперация фирма като имате предвид цените, по които работят. Отговорно отношение трябва да имате към това какво включват предлаганите цени, с какви технически средства работят професионалистите.

Смяната на щрангове ще бъде направена в един работен ден и водата ще бъде спряна за кратко време. Работниците ще премахнат старите метални тръби и ще монтират нови полипропиленови тръби, които имат редица предимства. Това са леки тръби, не корозират, имат гладка повърхност и лесно се монтират. Най-важното е, че те имат дълъг период на ползване. Наред с новите тръби се поставят и спирателни кранове на всеки един от щранговете.

Със смяна на щранговете се постига чистота на водата, еднакъв дебит за всеки етаж, а канализацията работи нормално. Чрез този ремонт се осигурява спокойствие за семействата и нормални условия за живот. Това налага да не се отлага ремонта по смяна на хоризонталните и вертикални тръби, за да се осигури нормално движение на водата от абонатната станция до последния етаж. Цялостната смяна на щрангове е по-евтина услуга, а ефекта е много по-добър в сравнение с частичната смяна на вертикалните тръби. Все пак може да подмените щранговете само във вашето жилище, за да си осигурите спокойствие и комфорт в семейството.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *