Избор на работно облекло за строители

Работата на строителя е постоянно свързана с опасност. За да се защити живота и здравето, трябва да се спазват определени правила. Наличието на работно облекло е задължително на обекта, в противен случай работникът не може да започне да изпълнява задачите си. Основната характеристика на този тип облекло е защитната функция от външни влияния. Работните дрехи трябва да покриват части от тялото на строителя, за да се предотвратят различни наранявания. Работното облекло трябва да е удобно, така че високата производителност е на първо място. В такива одежди строителят ще се чувства комфортно и лесно ще се справи с работата, тъй като движенията му няма да бъдат ограничени.

Има няколко вида работно облекло за строители. Пълният комплект се състои от панталон, гащеризон, яке и костюм. Всичко зависи от това в кое време се извършва работата, отчитат се метеорологичните и други условия. Като материал се използват не само естествени, но и синтетични тъкани, те имат специално импрегниране, което предпазва от намокряне. За да се намалят нараняванията, облеклото е подсилено с допълнителни елементи – това могат да бъдат маншети, наколенки и ремъци. В комплекта са включени просторни джобове.

Тъй като работата на строителите е различна, има определени разлики в облеклото. Пълният комплект зависи от обхвата на работа, но в същото време напълно отговаря на стандартите и изискванията. На строителната площадка често се срещат заварчици. Тъй като те работят с горещ метал, костюмът им трябва да е огнеупорен и да не е изложен на повишени температури, предпазвайки потребителя от пръски с искри. За шиене на такава дреха се използва импрегнирана мушама и цепена кожа.

Главата трябва да бъде защитена, така че на строителните обекти са необходими каски. През зимата можете да носите шапка под тях, за да се стоплите. Лятната версия на гащеризона е представена под формата на гащеризони с голям брой просторни джобове, панталоните също са удобен вариант за облекло.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *