Изграждане на нов покрив: Ръководство за строителната индустрия

Покрив

Строителният бранш е сложен и няма признаци за намаляване на тази сложност. Но тъй като темпото на промените се ускорява, намаляват и шансовете ни да останем напред. Революцията в електронното строителство означава, че начинът, по който строим, се променя с ускорени темпове. Новите технологии улесняват бързото и ефикасно изпълнение на проектите повече от всякога. А с това ниво на промяна идва и несигурността дори за най-опитните професионалисти. От архитекти до дърводелци – всеки трябва да знае в какво се забърква, когато реши да си партнира с изпълнител на нова работа. За щастие обаче, не много изпълнители са наясно с всички капани, които ги дебнат в колективните им задни джобове. Ето защо тук, в Съвета на строителната индустрия, искаме да обърнем внимание на някои от най-важните неща, които трябва да знаете, преди да се впуснете във всеки нов проект за покрив – независимо дали строите от нулата или просто обновявате настоящата си инсталация.

Какво представлява работата на покрива?

Покривът е процес на създаване на структура, която да покрива и защитава сградата от природните стихии, включително слънце, дъжд, сняг, вятър и студ. Като част от сградната обвивка, покривът предпазва интериора от елементите и намалява необходимостта от климатизация през лятото и отопление през зимата.

Покривни материали

Покрив

Материалите, от които е направен покривът, оказват голямо влияние върху начина, по който той изглежда, и върху продължителността на експлоатацията му. Покривите могат да бъдат изработени от различни материали, включително асфалт, композитни настилки, метал, шисти, керемиди и търговски каучук. В Съединените щати асфалтовите керемиди са най-разпространеният вид покривен материал. В много райони те са единствената възможност. Но с възхода на алтернативите на битумните керемиди вече можете да разгледате и други видове покривни материали.

Как да намерим изпълнител

Когато сте готови да започнете да търсите изпълнител, започнете търсенето си онлайн. Можете да направите просто търсене в Google за изпълнители във вашия район или да проверите в местното бюро за по-добър бизнес, за да намерите местен изпълнител. След като намерите изпълнителя, с когото искате да работите, ще трябва да получите някои подробности за него. Попитайте изпълнителя за информация, като например: – име, адрес и телефонен номер – Видът на работата, която извършват, и колко често работят – нивото на опит на служителите им – Всички лицензи или сертификати, които притежават, като например лиценз за работа като изпълнител – Отзивите им в други сайтове като Yelp и Trustpilot

Различните видове покривни услуги

Покрив

Пазарът на покривни услуги сега е по-сложен от всякога. Традиционно фирмите за покриви предлагат едни и същи основни услуги: монтаж, поддръжка и ремонт. Но сега почти всички отрасли имат възможност да предлагат персонализирани услуги за покриви – от инсталиране на слънчеви панели до опазване на местни растения. С променящите се изисквания на клиентите ролята на изпълнителя се определя наново. В допълнение към традиционните услуги сега от изпълнителя се очаква да мисли по-креативно и цялостно, когато става въпрос за предлагане на цялостно решение на клиента. Основната полза за клиентите е, че сега не е необходимо да наемат специалист за всяка една от различните услуги, необходими за изпълнението на техния проект. Изпълнителят се наема, за да осигури цялостното решение.

Намиране на подходящ изпълнител

Покрив

Когато сте избрали изпълнител, ще трябва да работите бързо, за да намерите подходящо място за новия си покрив. Както при всеки проект, искате да намерите добро място за извършване на работата. Можете да намерите подходящо място и у дома, ако искате да спестите разходи. Когато намерите подходящо място, вземете всичко, което сте научили досега, и обходете обекта с изпълнителя. Задавайте им въпроси и се уверете, че те знаят какво искате. Уверете се, че изпълнителят знае как искате да изглежда новият ви покрив и как искате да бъде монтиран. Помислете дали да не помолите изпълнителя да нарисува скица на желания от вас вид.

Последната стъпка

След като сте намерили изпълнител и сте определили място за работната площадка, ще трябва да се уверите, че всички разрешителни са изрядни. Уверете се, че всички необходими разрешителни са в ред преди началото на строителството. Това може да стане чрез местния строителен отдел. И накрая, ще трябва да се уверите, че всички работници са квалифицирани и имат право да работят по проекта. Уверете се, че хората, работещи по проекта, са сертифицирани за вида работа, който се изисква за работата.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *