Какво може да открадне една дама от мъжката визия, за да изглежда оригинално?

Съветваме ви да не го правите, ако, по принцип, модните съчетания и оформяне на индивидуален стил не са точно вашата сила. Но ако обичате да експериментирате – защо не? Защо да не вземем нещо от модата на господата на заем и не го променим според своите изисквания и вкусови предпочитания? Ето ви няколко идеи в тази насока като за начало…

  • Мъжкото сако

Дамите по начало обичат вталените сака, но тенденцията през този моден сезон е точно обратната. Кройките на дамските сака придобиват леко мъжки вид, защото са по-свободни и отпуснати. Сещате се за новото видео на Риана, нали? Е, точно за тази кройка говорим!

  • Мокасините

Трендът се заражда още в Париж, където през 20 век дамите там правят истинска революция, защото започват да отказват да носят токчета, без да се чувстват виновни за това, камо ли пък по-малко женствени. Слизането на равна подметка е едно обаче, но обуването на мокасини, носенето на кларкове в мъжки стил е съвсем друго – екстравагантно и красиво по свой си начин!

Те са си парти обувките на спортните, лошите момчета, но все по-често виждаме дамите да ги комбинират с ризи и панталони 7/8 в елегантен стил. Честно казано, съчетанието съвсем не е лошо.

  • Тениска под риза

Ако и вие сте от спортния тип, тази тенденция – макар и мъжка – би ви седяла добре и на вас. Пробвайте, без да прекалявате, а ако искате импровизирайте и вместо карирана риза и стандартна тениска с щампа, заложете на копринена риза с широка кройка и бял потник от памук в стил бельо за спане. Избягвайте да носите тези импровизации на важни бизнес срещи, а ги тествайте предварително на работното място.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *