Какво представляват дългосрочните небанкови заеми?

Хората, които планират да вземат заем за по-дълъг период, обикновено отиват в банки. В момента обаче те имат и други опции, като дългосрочни онлайн заеми, дори без да напускат дома ви. Въпреки че много хора ги свързват с популярни заеми до заплата, т.е. краткосрочни задължения (обикновено около 30 дни), всъщност можете да вземете до няколко хиляди злоти по този начин и да разпределите изплащането на заема за по-дълъг период от време.

Това ви позволява да получите повече финансиране за всякакви цели и в същото време да зададете размера на вноските по такъв начин, че да не претоварвате домашния си бюджет. В сравнение с банковите заеми доказателствата за дългосрочни заеми са много по-лесно достъпни и не изискват толкова много формалности. Нищо чудно, че те са толкова популярни.

По-удобно, отколкото в банка

Популярността на небанковите заеми се дължи на няколко фактора, а един от най-важните със сигурност е лесната достъпност и удобство – дори не е нужно да напускате дома си, за да кандидатствате за такъв ангажимент. Самият процес на кандидатстване за дългосрочни небанкови заеми отнема по-малко, отколкото при кандидатстване за потребителски заем в банка. Освен това кредитните институции не изискват представянето на удостоверения за доход от работодателя – достатъчно е само попълнено заявление.

Благодарение на това дори студенти, които изкарват прехраната си със стипендии или лица, наети по конкретен договор за работа или мандат, които често изпитват трудности при получаване на заем от банка, могат да кандидатстват за такива задължения. Също така е важно клиентите, които обмислят теглене на заем, да могат удобно да определят както размера на задължението, така и вноските му за погасяване, както и общите разходи. Това решение ви позволява да вземете по-информирано решение.

Безопасно онлайн заемане

На първо място, трябва да се отбележи, че небанковите институции, предлагащи дългосрочни заеми без сертификати чрез Интернет, не са парабанки, а компании, които предоставят легални потребителски заеми от собствен капитал. Освен това си струва да се знае, че през последните няколко години са въведени много законови разпоредби, които засягат функционирането на този вид бизнес.

Източник: https://parite.bg/


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *