Как бързо да повишите кредитния си рейтинг

Макар че малцина щастливци могат да попаднат в ситуация, в която да повишат бързо кредитния си рейтинг, за повечето от нас най-важното е, че изграждането на кредит изисква време и дисциплина, особено ако се опитвате да възстановите лош кредит. Това е така, защото вашите кредитни точки са сложни и се състоят от няколко взаимосвързани фактора.

Без съмнение: макар че някои агенции за поправка на кредити могат да обещаят да повишат бързо кредитните ви оценки, няма тайна, която да ви помогне да повишите бързо кредитните си оценки.

Но ако започнете да изграждате здравословни навици сега, можете да изградите кредит сами с течение на времето.

кредитоландия

5 фактора, които влияят на кредитните ви оценки

Има няколко фактора, които участват в определянето на вашите кредитни точки.

1.Историята на плащанията съставлява най-голямата част от вашите кредитни точки. Ето защо е толкова важно да извършвате плащания навреме всеки месец, ако е възможно. Просрочените плащания могат да се отразят на кредитната ви история за период до седем години.

2.Използването на кредита или използването на кредита е друг важен фактор. Той измерва размера на наличния кредит, който използвате във всеки един момент. Експертите препоръчват да го поддържате под 30%.

3.Продължителността на кредитната ви история оказва известно влияние върху вашия кредит, но не голямо. Тя отчита възрастта на най-старите и най-новите ви сметки по кредитни карти, както и средната възраст на всички ваши сметки. Колкото по-стара е кредитната ви история, толкова по-добре, тъй като тя показва на кредиторите, че имате повече опит в управлението на кредити.

4.Комбинацията от кредитни сметки оказва малко влияние върху вашия кредит. Този фактор разглежда видовете кредити, които заемате. Кредиторите искат да видят, че можете да балансирате между револвиращи сметки, като например кредитни карти, и сметки с разсрочено плащане, като например ипотеки, студентски заеми, автомобилни заеми и лични заеми.

5.Неотдавнашният ви кредит също оказва слабо влияние върху вашия кредит. Той проследява заявленията, които подавате за неща като нови кредитни карти и лични заеми с твърди кредитни проверки. Колкото по-малко, толкова по-добре.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *