Как да боядисаме косата си

Цветът на косата е много важен, но не е необходимо да се харчи цяло състояние, за да я боядисате при фризьор. Опитайте се да свършите това сами!

Какъв цвят?

Жените, които никога не са си боядисвали косата, трябва да опитат най-напред какъв цвят им отива, като използват шампоан оцветител. Друга възможност е да се използва боя, чийто цвят е близък до естествения.

Златната коса

Когато използвате светла боя, за да освежите русите си коси, винаги добавяйте към сместа малко вода, която прави цвета по-естествен, и я нанесете с четка.

Колко дълго да държим боята?

Обикновено дръжте боята на половината от времето, което е посочено на опаковката, защото често пъти косата прегаря. Винаги можете да се боядисате допълнително, но не можете да възстановите бързо прегорялата си коса.

Прошарени коси

Пробийте отвори в плувна шапка и издърпайте кичури през тях. Намажете ги с един тон по-светла боя от естествения ви цвят. Резултатът обикновено е много приличен и никой няма да разбере, че не ви е боядисвал някой майстор-скъпчия!

– Опаковката на боята не може да предскаже как ще изглежда косата ви след боядисване, затова първо пробвайте върху едно малко кичурче.
– Боята се нанася върху чиста, суха коса.
– Ако белите ви коси не са толкова много, боядисайте ги с по-светъл цвят и дръжте боята по-кратко време. Ефектът е освежаване на косата.
– Боядисвайте си косата всеки месец, като най-напред нанесете боята върху корените и оставите да действа в продължение на 20 минути, след това я разрежете
хубаво с гребен и оставите да действа още 5 минути.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *