Как да изберем меко и качествено спално бельо?

Искате ли да разберете как да притежавате най-меките, пухкави и трайни чаршафи? Ето подробно ръководство за подобен род покупки.

След тежък ден на работното място е изключително важно да получите адекватен сън, така че уморените мускули на тялото да си отпочинат. За да получите подходящ сън, следва да спите на матрак, който ще поддържа правилно гръбнака. Въпреки че матракът не трябва да бъде нито прекалено твърд, нито прекалено мек, чаршафите винаги трябва да бъдат меки. Легло с меки постелки и пухкави възглавници със сигурност изглежда много привлекателно. Нищо чудно, че повечето от нас търсят мека, дишаща тъкан, когато купуват чаршафи.

Нормално е да искате възглавниците и чаршафите да бъдат “супер меки”, както и трайни. Тъй като повечето от големите магазини имат огромни участъци, пълни с различни марки чаршафи, намирането на най-меките от тях, става много трудна задача. Какви са другите качества, които е добре да търсим, докато избираме чаршафите? Този въпрос се появява всеки път, когато пазарувате спално бельо, нали? Нека разберем какво прави някои чаршафи по-меки от останалите.

Обикновено магазините от висок клас имат големи раздели за спално бельо. Въпреки, че спалното бельо е направено от различни видове материали като памук, сатен, коприна и т.н., тези, които са изработени от 100% памук, са най-меките. Питате се защо? Просто защото памукът е най-добрата тъкан за спално бельо.

Обикновено големият брой нишки и луксът, според повечето хора, вървят ръка за ръка. Например, един автомобил с мощност от 1500 к.с. е по-мощен от двигател от този с мощност 1150 к.с., 5-звездният хотел е по-луксозен от 3-звездвния и т.н. Но това правило не важи за броя на конците в чаршафите. Хората обикновено от неинформираност се хващат за големия брой нишки. Въпреки това, по-високият брой нишки не означава непременно по-добро качество на плата. Докато купувате спално бельо, следва да се съсредоточите повече върху размера на преждата, качеството на влакната, довършителните работи, изработката и конструкцията.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *