Как да освободите съ-кредитополучателя от дълга?

Какво трябва да направи двойка, която е купила апартамент на кредит и след това е решила да се раздели? Трябва ли да продължи да плаща дълга заедно, въпреки че той е единственият, който свързва двама души? Проверете как да се отървете от нежелана отговорност и възможно ли е технически и практически да освободите съ-кредитополучателя от дълга?

Често се казва, че ипотеката обвързва двама души по-здраво от брачния възел. Това не е изненадващо, като се има предвид, че в очите на банката двойка, която първо влиза в дългове заедно, а след това се развежда, все още трябва да изплати заема заедно. Няма значение как са се получили личните дела и на двамата. Какво тогава трябва да се направи, за да се отървете от неудобното задължение след раздялата? Съществува възможност за освобождаване на съ-кредитополучателя от дълга.

Каквито и да са причините за раздялата, разводът никога не е лесна ситуация. Съпрузите, които някога са се чувствали страстни един към друг, трябва да застанат от противоположните страни на барикадата. Стресът от процеса се влошава само когато двойката има перспектива да има кредит за тях . За щастие има редица начини, по които проблемът със съвместния дълг може да бъде решен.

Съвместен кредит след развод

Сватбата води до създаване на имуществена общност, освен ако съпрузите не решат друго и не подпишат взаимодействие, т.е. документ за разделяне на брачното имущество. Ако не, съвместното им имущество възниква, когато се оженят. По време на развода обаче той е разделен. Ако партньорите се съгласят, това разделяне може да се осъществи в съдебното заседание по развода. Това обаче ще се случи само ако един от съпрузите подаде молба за това по време на развода. Подобно определение обаче не е задължителен елемент на решението.

В противен случай, без искане или ако една от страните не се съгласи с разделението, предложено от съпруга, е възможно да се разрешат спорните въпроси в отделни правни производства.

Източник: Creditportal24


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *