Как да почистим тенджерите си?

почистване на тенджериАко обичате да готвите, то със сигурност сте се сблъсквали с дискомфорта по почистване на тенджери. Не знам какви начини използвате, но ще ви кажа какво правя аз, защото се изживявам, като опитен кулинар и поназнайвам някои изпитани във времето хитрини.

И така прочетете следващите ми напътствия при условие, че сте ангажирана с изчистване на тенджери след варене на супи и меса по време на готвене. Запазете спокойствие няма, да ви рекламирам препарати, а нещо много по-добро.

Като начало напълнете тенджерите на половина с вода и прибавете една супена лъжица сода за хляб. Кипнете водата и добавете пет-шест капки обикновено веро. Сложете капака на тенджерата/рите и свалете от котлона ви оставяйки ги да престоят десетина минути.

Ще усетите, че тенджерите се измиват значително по-лесно, без да влагате каквито и да е сили по отстраняване на останките от готвената храна. Всичко пада от стените и вие спестявате от дискомфорта по стържене и мъчене. Винаги правя това и съм доволна от ефекта, който има заради това реших, да го напиша в блога си.

В случай, че дъното на дадена тенджера загори, сипете оцет и оставете да престои до сутринта. На заранта измийте с вода и вижте как дъното, ще лъсне все едно е чисто ново. Сигурна в добрата изненада, като визуален ефект, който се постига по-трудно със съвременен препарат.

Не оставяйте мръсна посуда вкъщи, понеже последната може да предизвика лоша миризма, а също така и усложнява по-нататъшното й почистване. Прочетете внимателно съветите ми и ги приложете, точно както са описани в публикацията.

Не ми се смейте, това може да са бабини рецепти обаче имат голямо приложение, дори и в някои ресторанти. В дебелите готварски книги, ще намерите потвърждение на думите ми, тъй че действайте смело. А сега ви оставям заради това, че трябва да приготвя храна за моя любим.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *