Как мога да проверя дали някой е теглил кредит на мое име?

Загубили ли сте документите си, личните ви данни са попаднали в ръцете на трети страни и се страхувате някой да ги използва за теглене на заем или кредит? Проверете какво да правите в такава ситуация! Как да проверите дали някой е теглил заем за вас?

В ерата на съвременните технологии банковите институции и кредитните компании поставят специален акцент върху максимално улесняване на процеса на онлайн кредитиране. За съжаление обаче това дава своето, което може да се наблюдава, например, в случай на заеми в Интернет на нашите данни от трети страни. Най-често това се случва, когато загубим личната си карта или тя ни бъде открадната. В резултат на това може да има опит за изнудване на задължението. Какво трябва да знаете за тази практика и как можете да се предпазите от нея?

Възможно ли е да вземете заем за чужда лична карта?

За някои хора може да изглежда съмнително дали всъщност е възможно да се представяте за някого и да получите кредит. Въпреки че този проблем е бил срещан още преди ерата на Интернет, сега той е още по-опростен, особено след като няма нужда да отивате директно в банка или компания за заем и просто да попълните подходящия онлайн формуляр. Все по-често можем да се срещаме, наред с други с т.нар фишинг, т.е. изпращане на заразени с вируси файлове по имейл или чрез SMS.

Престъпниците в мрежата използват този метод, за да получат достъп до ценните ни лични данни. Все още често срещан начин за теглене на заем е използването на лична карта или други документи, като шофьорска книжка, паспорт или военна книжка.

За да получавате много заеми, особено т.нар заеми до заплата, всичко, което трябва да направите, е да попълните проста форма, в която просто трябва да попълните полетата относно данните на вашата лична карта.

Източник: Кредити 24 – всички кредити на едно място


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *