Компресивни чорапи

Компресивните чорапи могат да предотвратят венозна недостатъчност

Ако изпитвате симптоми на венозна недостатъчност, компресивните чорапи могат да бъдат отлично решение. Тези специализирани облекла прилягат около крака ви и са изработени от еластични материали за подобряване на кръвообращението и намаляване на отока. Като подобряват кръвообращението, компресивните чорапи са ефективни за предотвратяване на венозни заболявания, включително флебит, оток и разширени вени. Прочетете, за да научите повече за тези специални приспособления.

Как действат чорапите за разширени вени?

Компресионните чорапи подобряват притока на кръв чрез лек натиск върху вените и краката. Това помага на наситената с кислород кръв да тече по-лесно през артериите ви, предотвратявайки подуване и болки в краката. Поради тази причина, е важно да носите компресивни чорапи, когато тренирате или извършвате други дейности, която изисква продължително стоене в изправено или седнало положение. Чифт компресивни чорапи ще помогнат на краката ви да се възстановят по-бързо от тренировка и ще ви осигурят комфорт. Ще се изненадате колко добре се представят!

Как да разпознаем добрите компресивни чорапи?

Повечето компресионни чорапи са означени с милиметри живак (mmHg) като ориентир за тяхната ефективност. Те обикновено са обозначени с две числа – 20 и 30 – за да покажат нивото на натиск, което осигуряват. Колкото по-ниски са числата, толкова по-мека е компресията. Така че, не се обезсърчавайте, ако вашите компресивни чорапи ви се струват твърде стегнати или твърде разхлабени. Пробвайте ги поне за един ден, за да видите дали работят.

Компресивни чорапи - разширени вени

Как и от къде да избера такива чорапи?

Компресивни чорапи се предлагат в много онлайн магазини за търговия на дребно. Предлагат се в различни цветове и шарки, така че можете да изберете идеалния чифт за вашите конкретни нужди. Не забравяйте да говорите с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси относно вида на компресионните чорапи, от които се нуждаете. Ако не сте сигурни, не забравяйте да измерите дължината на глезена и прасеца, както и диаметъра на бедрото.

При кои заболявания се препоръчват компресивни чорапи?

Компресивните чорапи са полезни за хора с определени здравословни проблеми. Затлъстелите хора и бременните жени трябва да носят компресивни чорапи, за да предотвратят образуването на съсиреци. Те също могат да намалят подуването на краката и да облекчат болката. Пациентите, страдащи от разширени вени, трябва да се консултират с лекар преди да носят такива чорапи. Предлагат се специални чорапи за разширени вени, които ще ви бъдат препоръчани. Може също да изпитате болка, подуване и бучка в кожата близо до съсирека. Всичко това са признаци, че компресивни чорапи са ефективни, но само когато се използват правилно.

Компресионните чорапи се препоръчват за хора, които страдат от хронична болка. Те могат да помогнат при болки в краката и да предотвратят умората на краката по време на работа или седене. Компресивните чорапи могат дори да подобрят представянето ви по време на дейности, които харесвате. Но те могат да се носят през целия ден. За най-добри резултати обаче трябва да се консултирате с Вашия лекар. Той ще ви обясни как да носите тези чорапи и кое време трябва да ги носите. Важно е да се отбележи, че някои от тези чорапи могат да се използват през целия ден, докато други трябва да се носят само през нощта.


Posted

in

by

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *