Кредити без обезпечение – добър вариант ли е?

бързи кредитиЗа да кандидатствате за заем, банките обикновено изискват много изисквания, които повечето предприятия не могат да си позволят. Вместо това се разработват алтернативи за финансиране, така че всички компании да имат възможност да постигнат целите си, без ликвидността да е пречка.

Когато говорим за обезпечение, става дума за допълнителна гаранция, предлагана от юридическото или физическото лице при кандидатстване за заем. Това е много често срещано изискване на банковите институции. Използва се, за да може в случай на неплащане от страна на клиента субектът да уреди дълга по друг начин.

Следователно заемите без обезпечение са добър вариант, ако отговаряте на следните изисквания:

-Вие сте предприемач или имате бизнес, който е в разтеж, но все още не е консолидиран. Имате нова идея и се нуждаете от ликвидни средства, за да я осъществите, но не можете да предложите обезпечение.

-Можете да предложите други видове гаранции, като например ипотеки. Кандидатстването за бизнес кредити е по-достъпна процедура в сравнение с преди няколко години. Въпреки това структурата, която предоставя заема, се нуждае от определено обезпечение срещу заема.

-Размерът на сумата, за която кандидатствате, да не е много висок. Колкото по-малко пари поискате, толкова по-малко пречки ще срещне компанията.

Това са някои от изискванията, въпреки че получаването на ликвидност без поръчител може да бъде процес, който протича по различни пътища.

Ето  няколко идеи как да получите финансиране, без да предоставяте обезпечение:

Групово кредитиране

Това е финансов инструмент, който позволява на предприятията да получат необходимата платежоспособност за осъществяване на всеки проект. В общия случай проектът се финансира от група хора или само от един от тях. В замяна на това финансиране тези инвеститори получават възнаграждение, което представлява лихвеният процент, плащан от дружеството за погасяване на заема.

Заеми от банки

Това са традиционните операции за кандидатстване за заем. В днешно време някои от тези институции са разработили определени продукти, при които изискването за поръчител не е необходимо. Това обаче зависи от ситуацията на дружеството, което кандидатства за кредит, тъй като преди отпускането на кредита се прави проучване на неговата платежоспособност и риска от операцията за самата банка.

Микрокредити

Това е вид заем от финансови институции, но с малки разлики, които го правят по-достъпен за онези дружества, които поради своето положение не могат да представят гаранция. Те имат следните характеристики:

-Липса на комисионни

-Гъвкавост на условията

-Намалени лихвени проценти


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *