Как да купуваме намалени детски дрехи?

намалени детски дрехи
намалени детски дрехи

В края на всеки сезон фирмите обявяват разпродажба, което е отлична възможност на по-ниска цена да попълните собствения си гардероб, както и този на детето ви с намалени детски дрехи. Как обаче да пазаруваме правилно и кои са грешките, които най-често допускаме, при тези сезонни намаления?

1. Не купувайте нищо екстравагантно или скъпо

Съобразявайте покупките с бюджета си. Когато купувате намалени детски дрехи, мислете в перспектива. Вашето дете трябва да може да ги носи и следващата година най-малко, затова е добре да купувате модели, за които сте сигурни, че ще са актуални, а не са само за един сезон. Не купувайте нищо екстравагантно или твърде скъпо. Направете най-добре списък с нещата, от които ще се нуждае вашето дете за своя гардероб и пазарувайте само тях.

2. Обърнете внимание на цените

Намаления, намаления, но не съвсем! В някои магазини имат практика да обявяват по-високи цени, а после да добавят намаления, изравнявайки по този начин цените с редовните. Проучете внимателно различните магазини и сравнете съответно сходните модели с какви цени са. Нищо чудно да намерите един и същи артикул на поне 5 различни цени. А ако търсите в електронните магазини в Интернет, със сигурност ще можете да пазарувате на още по-ниска цена.

3. Внимавайте с покупките по интернет

Най-често истински изгодните предложения са в интернет. Можете да се сдобиете с всичко, от което имате нужда на феноменално ниска цена. В същото време обаче е добре да внимавате дали покупката ви няма да се окаже доста по-различна от това, което сте поръчали и има ли опция за връщане. Проверете при какви условия и в какъв срок можете да върнете поръчката и да получите парите си. Пазете целостта на опаковката, тъй като това може да се окаже решаващо за вашия случай.

4. Внимавайте с размера

Намалените детски дрехи изглеждат изгодна покупка, но не и когато детето ви ги носи два месеца и след това се окаже, че на другата година те не му стават. Принципно е добре да взимате един-два номера по-големи дрехи и то такива, които можете с минимални корекции да свиете и след това отпуснете. Някои производители предлагат един доста хитроумен вариант–секретни копчета от вътрешната страна на якета, панталони, поли… Ако дължината е твърде голяма, закопчавате отвътре дрехата и тя става по мярка. Докато вашия малчуган порасне достатъчно, за да я носи. Проблемът с широкия колан в кръста, се решава с малко вталяване отзад или с ластик. Видите ли, че една дреха има подобен потенциал, не се колебайте да я купите. С малки корекции, детето ви ще може да я носи не само през този сезон, но и през следващата година.

5. Материите

Звучи малко изтъркано, но когато купувате дрехи, внимавайте и за материята. Изкуствените материали спарват, дразнят кожата, а освен това са и неудобни. Най-доброто, което можете да направите в този случай е да купувате намалени детски дрехи от естествени материали. Без значение, дали става въпрос за връхна дреха, или тениска и панталон, заложете на памук, лен и други подобни. Те ще издържат доста по-дълго, а при продължително пране няма да се отпуснат или да избелеят. А така ще спестите немалко средства.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *