Кои са най-важните неща при избор на дограма?

За да изберете дограма за жилището си се налага да знаете за някои неща, които биха могли да ви послужат, за да реализирате правилната покупка. Прозорците са много важни за всяко домакинство, защото от тях зависи да ви предпазят от ниски температури и в същото време, да ви осигурят достатъчно слънчеви дни през лятото. Но нека погледнем в кухнята на дограмите.

Защо стъклопакетът е важен?

Стъклопакетът е от значение за топло и звукоизолацията на дома ви. Той в комбинация със стабилни профили дава очакваните високи резултати. Разбира се, на пазара ще попаднете на няколко вида стъклопакети, чрез които ще постигнете очакваната енергийна ефективност вкъщи. Стъклата са от водещо значение, когато обзавеждате апартамента или къщата.

От потребителите зависи дали ще гласуват внимание на традиционните стъклопакети или ще се насочат към нискоемисийно стъкло, което да ми гарантира по-добра функционалност. Друго интересно предложение са стъклата 4 сезона, с чиято помощ ще получите достатъчно топлина и уют през всеки сезон. Разбира се, последният вид стъклопакет е малко по-скъп от другите.

ПВЦ vs. Алуминиева дограма

За никого не е тайна, че потребителите предпочитат закупуването на ПВЦ дограма, заради по-тънката й цена. Пластмасовите профили са надеждни и практични, като могат да издържат десетки годни, без да променят вида и функциите си. Големите производители са готови да предложат гаранция от 15 години, а някои дори и по-дълга, което предизвиква голям интерес.

Тези, които искат да се възползват от дълготрайната алуминиева дограма, трябва да закупят топли профили с прекъснат термомост, които не кондензират и са приложими за домашни условия. Тук изборът на дизайни и цветове е много разнообразен, тъй че можете да постигнете отличен интериорен ефект за жилището си. Цената е малко по-висока, но и качеството също.

Поддръжка на прозорците

Висококачествените профили са поддържат лесно и не изискват особени усилия от страна на клиентите. Домакинствата могат да почистват рамките на прозорците с влажна кърпа или препарат, който са купили от магазина. Добрата новина е, че за разлика от дървената дограма, която изисква боядисване и лакиране, ПВЦ и алуминиевите профили се поддържат по-лесно.

Пресметнете свободното си време за поддръжка, а също така и финансовите средства, които биха могли да се инвестират в ремонтни дейности. Това са съществени фактори от първостепенно значение. Надяваме се да сме помогнали да вземете правилното решение.

 


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *