Пречиствателно съоръжение

Обекти нуждаещи се от пречиствателни съоръжения

Пречиствателно съоръжение
Пречиствателно съоръжение

Опазването на околната среда и чистотата на водите е един от основните проблеми, които засяга пряко хората в днешно време. В световен мащаб все повече се увеличават изискванията за контрол по пречистването на отпадните води.

Голяма част от биологичните пречиствателни съоръжения изработени от Ecoteam-bg.com за битово отпадни води са предназначени за комунални води, които произтичат от малки източници като:

  • Къщи;
  • Вили;
  • Семейни хотели;
  • Други подобни обекти, които не са свързани със селищната канализационна система;

Пречиствателните съоръжения за отпадни води гарантират висока степен на пречистване на отпадните води по напълно биологичен път. Те отговарят на всички европейски норми и изисквания и притежават необходимите разрешителни в рамките на 4 до 2000 еквивалентни жители.

При този тип съоръжения няма нужда да се слагат движещи се механични или електрически части в съдържателния съд.

Така се елеминира потенциална опасност от сериозен и скъп проблем във вече вкопаното под земята съоръжение. Същинската техника се намира във външно изведен шкаф, който е лесно достъпен и удобен за наблюдение и поддръжка. По този начин се достига до един перфектен резултат при пречистване на отпадните води, а предимствата, които срещаме са:

  • Качествен монтаж ;
  • Продължителност на експлоатация;
  • Лека и удобна поддръжка;
  • Ниска себестойност на производителност;

Пречиствателните съоръжения работят така, че няма нужда от използването на допълнителни консумативи по време на действие. Притокът на отпадни води попада в буферен резервоар, където се съхранява временно. След това постъпват в същинската част, където започва биологичното пречистване по точно определен начин.

Всички процеси свързани с пречиствателните съоръжения функционират просто, без съществено амортизиране на обурудването. Аерацията на съоръжението се постига, чрез фино вкарване на въздух през мембраните на дъното на резервоара. От това следва безпроблемно и ефективно смесване с кислород. Няма въртящи се елементи, които да предизвикат злополука по време на работа. При въздухопроводите се използват елементи от стомана с най-високо качество.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *