Подходящите плочки за баня

Банята е едно от най- използваното помещение, затова трябва да търсите плочки, които лесно се почистват и поддържат, особено в зоната около душа и да са водоустойчиви.

keramo banqПовечето хора се питат кой е най-подходящият размер за плочки за баня.

За малка баня специалистите препоръчват да се избягват големите плочки, тъй като те смаляват визуално помещението. Но въпреки това, ако те бъдат поставени без да се налага срязване, в някои случаи крайният резултат е доста впечатляващ.

И нищо, че специалистите препоръчват малки плочки за малките бани. Повечето хора предпочитат тези със средна големина, тъй като фугите при малките плочки често имат непривлекателна визия.

Когато избирате плочки, трябва да вземете в предвид разстоянието между отделните части в помещението- тоалетна, мивка, вана, прозорци и др. Ако между тях разстоянието е малко, тогава по- добрият вариант може да се окаже, че са малките плочки, които ще паснат много по- добре от големите, при които ще се наложи рязане.

За малка баня са подходящи по- светлите плочки. Те ще направят помещението да изглежда по- голямо. При тях светлината се отразява много повече, отколкото при тъмните. Светлите плочки създават усещане за простор и лекота.

Ако искате да създадете някакъв интересен ефект, може да поставите в банята естествен камък като мрамор или варовик. Но може да изберете и плочки, наподобяващи естествени материали, които са много по- евтини.

По принцип плочките задържат топлина и това зависи от тяхната повърхност. Но въпреки това, винаги е добре да вградите подово отопление в банята. То си има своите предимства, тъй като освобождава повече място като замества радиатора и много по- ефективно от него.

Преди да закупите вашите плочки, определете колко квадратни метра има помещението ви. Но не забравяйте да вземете малко повече  в случай на грешка или счупване на някоя плочка по време на рязане или лепене.


Posted

in

by

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *