Ремонт на покриви – отговорна и трудна задача


Поддържане на покрива в добро състояние е отговорност на собственика или собствениците, когато говорим за големи жилищни сгради. Ремонт на покриви се налага преди всичко заради дългогодишното им ползване. В продължение на години се нарушава целостта на покрива – разместени или счупени керемиди, повредена конструкция. Повреди на покривите може да настъпят и в резултат на влошени климатични условия – буря, проливен дъжд, обилен снеговалеж, а така също и при земетресение или друга непредвидима ситуация.

За да се направи качествен ремонт на покриви е препоръчително да се ползват професионалисти. Това е желателно защото всяка дейност по покривите е много отговорна и особено трудна задача. Това налага да се изпълнява от работници, имащи достатъчно опит и умения за работа на височина.

Фирмите, които предлагат услуги за ремонт и поддържане на покривите са снабдени с всички инструменти и техника за постигане на качествена работа. Обикновено в тях работят млади и енергични хора, които нямат здравословни проблеми и могат да работят на високо.

Дейностите по ремонт на покриви са специфични, което определя и цената им. Тя е различна и зависи от вида на ремонта, материалите, които ще се използват, както и от наклона им. Най-подходящо време за ремонтиране на покрива е лятото – без дъжд и вятър. При наличие на влага, вятър или много висока температура не може да се работи на покрива, защото това са рискови ситуации. Задължително трябва да се спазват всички изисквания за безопасна работа.

За да не се налага често да се прави ремонт на покриви са необходими периодични проверки за състоянието им. При констатирани нередности е добре да се отстраняват навреме, за да не се задълбочи проблема.

Освен основното или текущо ремонтиране на покрива, може да се наложи и така наречения ремонт реконструкция. Той се налага когато се вземе решение за смяна вида на покрива или да се обединят стара и нова постройка. Преструктурирането на покрива в този случай трябва да обхване и двете постройки. Средствата, които трябва да вложите при ремонт на покриви зависят преди всичко от вида на ремонта, т. е. от обема на работата.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *