Розови вдъхновения в банята

Розови очила, розов кадилак, розово бъдеще, защо да няма и розово в обзавеждането в банята. В този текст ще разгледаме най-различни варианти, от аксесоарите, та чак до плочки за баня в розов цвят.

Розовото е било популярно като цвят в банята, през 40-те и 50-те години на миналия век, в баните в Щатите. Цветът се свързва с намаляване на агресивното поведение, успокоява нервите и извежда на показа, детското, чистото, дори наивното отношение към света. Също така, цветът е много интимен като среда, която създава. В този смисъл, розовото е подходящ цвят за интериора в банята.

 

Тоалетна седалка в розов цвят – ако я оставите сама самичка в интериора, изобщо няма да стои добре. Ако стената зад нея обаче е захарно червена, в близост е голямата вана, с бели и розовеещи завеси, тогава нещата се получават съвсем различно.

 

Розовото за неутрално излъчване – не е задължително розовото да е меко и сладникаво. То може да изглежда великолепно и да създава усещане за простор, когато е в бледа текстура на стената, съчетано с много бяло от интериора, и със светли подови плочки за баня с мотив малки шестоъгълни форми.

 

Розово, светлина и винтидж дизайн – когато ползвате розовото като цвят за центъра на стената, а върху нея поставите голямо стилно огледало и много околна светлина, тогава вече говорим за неподражаем резултат. В тази атмосфера много добре стои мивка с мраморен плот, и винтидж смесители за баня

 

Квадратни розови плочки за баня – квадратни в класически размер обаче, с тъмен и наситен цвят в граничния и цокълния фриз и розови плочки на пода. Това е идеален заместил на белите плочки за баня, още повече, че бялото присъства много като съчетание. Бели кърпи и хавлии, бяла стена в горната част.

 

Розова мозайка в банята – ще си позволим да завършим с едно авангардно предложение. Розовото като част от цвета на мозаечните плочки. Те ще са облицовката за ваната или за душ стената. Като гамата в мозайката включва още бяло и виолетово. Така получавате една емоционална, но и много красива геометрична линия в интериора.

 


Posted

in

,

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *