5 положителни страни на смяната на щрангове


За всички, които все още изпитват колебания за това дали да повикат фирма за смяна на щрангове, написахме пет положителни страни на този ремонт, за да ви помогнем да вземете адекватно решение. След като прочетете нашите доводи, си помислете не е ли време да подобрите качеството си на живот, като инвестирате в по-функционален тръбопровод.

1. Ако инвестирате в смяна на щрангове, ще намалите разхода на топла вода. Имайте предвид, че при старите тръби водомера отчита преминаващата студена вода за топла, а това допълнително “помпа” сметката ви. Не си заслужава да плащате повече, отколкото сте изразходвали, така че се погрижете за подмяната на щранговете във вашия апартамент.

2. Мръсната вода се дължи на старите ръждясали тръби. Ако ги замените с нови полипропиленови тръби, то със сигурност няма да имате подобни проблеми. Редом с това ППР тръбите ще издържат най-малко 50 години, без да се налага да ги сменяте. Водата за пиене и къпане ще бъде по-чиста, което се отразява и на по-доброто здравословно състояние.

3. В случай, че живеете на по-високите етажи, то при стари щрангове има риск, водата да пристига по-бавно. Тези, които чакат повече от 5 минути да дойде водата, когато се къпят, също могат да се замислят за смяна на щрангове. Наистина е много неприятно, ако душът постоянно смесва студена и топла вода и не можете да разчитате на любимата си гореща баня.

4. Остарелият тръбопровод крие риск от течове и наводнения. Тръбите и крановете подлежат на счупвания и пропукване, което може да наводни вашето жилище и това на съседните апартаменти под вас. Не позволявайте това да се случи, а потърсете подмяна на щранговете.

5. В случай, че се извърши пълна смяна на щрангове (вертикални и хоризонтални), то във входа на сградата ще има напълно изрядни тръби, които да осигурят функционалност при използването на топла, студена вода и циркулация. От всичко това става ясно, че похарчените пари за този тип ремонт са едно от най-добрите неща, в които сте инвестирали някога.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *