Съвет за сватбен фотограф: как да се държите правилно на снимачната площадка

Съвет за сватбен фотограф: как да се държите правилно на снимачната площадка

Кратко описание: Добрият сватбен фотограф е длъжен да каже на булката и младоженеца как да стават и какво да правят, за да бъдат прекрасните крайните снимки. Но качеството на изображенията също зависи от вашето настроение и подготовка. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да снимате. Как да изберем най-добрият сватбен фотограф в София?

 

Професионалният сватбен фотограф се стреми да улови щастливите усмивки на булката и младоженеца, защото снимките ще им напомнят за този ден през целия им живот. Но специалистът не може напълно да контролира младоженците, така че и те ще трябва да опитат. Следвайте съвета ми, тогава подготовката и самата фотосесия ще бъдат перфектни.

Сватбена фотосесия в София

булката в лятната градинабулката в лятната градина

 

  • Тренирайте пред огледалото. Уверен и щастлив израз, способността да скриете ръцете си и да заемете печеливша поза – тези движения трябва да бъдат усъвършенствани предварително. Практикувайте през свободното си време, тогава няма да се объркате пред обектива.

 

  • Не прекалявайте. Страстни целувки, прекалено тесни прегръдки и принудителна усмивка вероятно ще развалят фотосесията. Опитайте се да бъдете естествени и просто помислете как обичате другата си половинка. Тогава истинските чувства ще бъдат уловени.

 

  • Уверете се, че се чувствате комфортно. Дори добрият сватбен фотограф няма да помогне, ако роклята е прекалено стегната и вратовръзката болезнено стиска врата на младоженеца. Преди тържеството проверете дали дрехите стоят добре и са удобни за вас, в противен случай неприятните емоции не могат да бъдат скрити.

 

  • Отпуснете се и се забавлявайте. Основният съвет на всичко по-горе. Фокусирайте се върху чувствата си и ги покажете на партньора си, помнете ярките събития от съвместния ви живот. Те определено ще ви вдъхновят и ще ви доставят радост.

Където услугите на професионален сватбен фотограф могат да ви бъдат полезни

Изборът на сватбен фотограф не винаги е най-лесният процес. Някой просто поръчва фотограф за цялата сватба, от таксите на булката до сватбената торта, а някой кани сватбен фотограф само за регистрация в службата по вписванията и сватбен банкет.

Всеки има право сам да избере къде да покани сватбен фотограф и къде не. В тази статия искам да говоря за онези ситуации, при които уменията и способностите на сватбен фотограф на сватба могат да бъдат полезни.

Къде са полезни услугите на професионален сватбен фотограф:

 

1) При покупка или събиране на булката.

Традиционно младоженецът трябва да я изкупи, преди да поведе булката по пътеката. Откупът на булката постепенно се превръща в минало и все повече хора предпочитат хотелските такси, но има и такива, които все още предпочитат добрите стари традиции със състезания и пъзели за младоженеца. Откупът винаги е забавен.

Много игрови ситуации, забавление и нестандартна реакция на случващото се от страна на участниците, водят до неочаквани и интересни кадри. Или младоженецът се опитва да изкачи пожарната стълба в стаята до булката, тогава бъдещата свекърва ще разклати вратата с вериги и случайно ще погълне ключа.

Като цяло вие и ние можем да си спомняме тези моменти дълго време, но основното е, че спомените от тях ще ви радват още дълги години.

Откуп на булката

Състезания за изкупуване на булки

2) По време на сватбата.

Древните християнски знаци и традиции за сватба в църква сега стават най-популярни сред младите хора. Професионален фотограф ще ви помогне да уловите загадката на сватбената церемония. Не всички църкви позволяват използването на светкавица, но професионалното фотографско оборудване ви позволява да постигнете добри резултати дори при условия с малко количество светлина. И тогава лицето на булката в ареолата на пламъка на свещта ще изглежда романтично и загадъчно, а младоженецът ще изглежда като приказен принц.

 

 

3) В Сватбения дворец.

По правило по-рано във всеки сватбен дворец или служба по вписванията имаше фотограф, който заснемаше сватбения процес. Тогава администрацията на службите по вписванията често се противопоставяше на работата на наети фотографи. По този начин те не само помогнаха на собствените си фотографи, но и нарушиха етичните норми и закона. С течение на времето обаче всичко се промени и все още фотографията стана разрешена и публично достъпна. Сега дори начинаещ фотограф или фотограф любител може безопасно да проведе фотосесия в сватбения дворец или службата по вписванията.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *