Съвременни тоалетни чинии – какво научихме от японците

Тоалетните чинии както много други приспособления за човека са преминали своето еволюционно развитие, от обикновени дупки в земята, до свръх технологични уреди санитарен фаянс.

Въпреки че тази еволюция не е достигнала целия свят, днес когато влизате в тоалетната имате малко от какво да се оплаквате. Дори в най-евтините модели тоалетни чинии са видими усилията на инженери, иноватори, дизайнери, независими изобретатели, всички допринесли за развитието на индустрия за милиарди.

 

Защо обаче можем да се поучим от японците? Какъв толкова специален санитарен фаянс са измислите те, че дори да послужат като пример?

Японците са първите, които въвеждат тоалетни чинии и среда в тоалетното помещение, най-модерното и хигиенично такова, което ще видите навсякъде по света. Всъщност, японците са сред първите въвели, при това почти едновременно:

  • отопляеми седалки на тоалетните чинии;
  • сензори за контролиран поток при изпускането на водата;
  • температура на самата вода, която отмива нечистотиите;
  • музикално оформление в тоалетната;
  • тоалетна чиния с бидетна функция;
  • дистанционно управление и контролен панел на тоалетната чиния.

Естетиката, красотата и философията на японската култура и архитектура се простират и влизат в техните тоалетни. Те дори са измислили един интересен звуков ефект, наречен Sound Princess, който маскира много от звуците в тоалетното помещение, така че всеки  да има поверителност до крайна точка, когато посещава тоалетната.

Много от приложенията, които от десетилетия са в японските тоалетни, вече са част от съвременните модели тоалетни чинии и санитарен фаянс. Така потребителите по света съзнателно или не, се възползват от достиженията на японците, които са пословични в хигиената, почистването, пазенето на чистота.

Днес обаче е много по-лесно да си купите мултифункционална тоалетна чиния, точно с толкова функции, колкото описахме по горе в текста. Още повече, самите компании стават все по-добри в изнамирането на решения за икономични, хигиенични и удобни за ползване тоалетни чинии. На нас потребителите ни остава след като изберем най-подходящия модел, да се поучим от японците от тяхното отношение към хигиената и чистотата.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *