Тънкости при избор на куриерски услуги


Днес много фирми предлагат куриерски услуги, но тези, които предоставят качествени такива, са малко. Да се разпознае фирмата, която предлага услуга с ниско качество не представлява особена трдност. Да изберете надеждна куриерска фирма няма да ви се случи, ако непрекъснато звъните, за да знаете къде се намира пратката ви. Неприятно е да се общува с некомпетентни операратори и да се притеснявате за вашата пратка.

При избор на куриерска фирма е необходимо да обърнете особено внимание на скоростта на обработка на поръчката. Ако ви се налага да изпратите пратка с големи размери, е добре да си изясните в какъв срок ще бъде доставена и куриерите поемат ли отговорност за доставката. Още в началото на общуването вие трябва да прицените заслужава ли доверие съответната куриерска служба. Ако не получите отговор за максималното време на доставка, то е по-добре да се откажете от тази служба. Освен това при обявено денонощно обслужване може да се окаже, че на едно позвъняване няма кой да ви отговори. Това навежда на мисълта, че фирмата подвежда клиентите.

Фирмата, която предлага качествени куриерски услуги трябва да гарантира кратки срокове на доставка на документи и пратки, достъпни цени на услугта, информация за движението на пратката, оперативно приемане на документи и пратки, и доставката им лично на получателя. Това са общи изисквания, сред които могат да се отделят следните с особено значение:
– географски обхват за изпълняване на поръчките;
– възможности за доставка на адрес;
– обем на предлаганите куриерски услуги;
– репутацията на куриерската служба и от кога е тя на пазара;
– професионализма на куриерите.

Естествено, има и големи куриерски фирми, които нарушават срока на доставка, а същевременно малките фирми, с малко стаж в тази сфера се справят оперативно и срочно с пратките. Едно от изискванията към куриерските служби е да имат специалисти, които винаги да са на разположение на клиентите за консултации по въпроси, свързани с куриерските услуги на фирмата.

В интернет ще откриете сайтовете на много фирми за куриерски услуги, което ще улесни намирането на най-добрите партньори в изпращане и получаване на вашите пратки както в гранците на страната, така и извън нея.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *