Хранителни добавки – какво търсят жените?

Под наименованието ‘’Хранителни добавки’’ днес се създават и продават огромен брой продукти, различаващи се по своя състав, предназначение и действие. Това, което отличава този вид продукти от класическите медикаменти, отпускани по лекарско предписание е тяхното съдържание. Добавките са разработени основно на базата на изцяло натурални продукти – предимно растителни екстракти с доказано действие в конкретна посока.

Какви добавки търсят жените?

Хранителните добавки, в своята цялост могат спокойно да бъдат разделени на няколко отделни категории:

  • Витамини и минерали
  • Продукти с лечебно действие
  • Фитнес добавки

Всяка от тези групи суплементи се радва на сериозно търсене от страна на дамите, поради което много производители създават специални формули за жени, съобразени с женската физиология и специфичните нужди на женското тяло. Тук ще разгледаме няколко типа продукти, които се радват на особен интерес от страна на нежната половина от човечеството, с което се надяваме да дадем важни насоки на тези от тях, които все още не са потърсили помощта на природата.

Жените търсят:

Лечебни продукти

Жените страдат от голям брой неразположения, възникнали вследствие на тяхната специфична роля в човешката история – майчинството. Много от дамите с репродуктивни проблеми, както и страдащите от сериозни менструални неразположения се насочват първо към билковите продукти,поради доказаното им деликатно и безопасно действие. Жените в менопауза също залагат на силата на природата, използвайки добавки, облекчаващи съпътстващите я симптоми.

Подмладяващи и разкрасяващи добавки

Жените от векове се борят упорито с признаците на стареене, но като че ли днес тази битка е по-ожесточена от всякога. Съвременното общество наложи толкова високи стандарти по отношение на женската визия, че на дамите не им остава нищо друго, освен да се опитат да се вместят в утвърдените представи. Най-лесният и достъпен метод за поддържане на добър външен вид си остават средствата, дадени ни от природата, които са залегнали в състава на почти всички хранителни добавки.

Дами от всички възрастови групи, независимо от социалната си принадлежност използват витамини, минерали, билкови екстракти и екзотични масла, с помощта на които да подобрят състоянието на кожата си, да възвърнат блясъка и плътността на косите си и да заздравят своите нокти. Продуктите, редуциращи бръчките се радват на най-голям интерес и то не само от страна на жените в напреднала възраст. Огромен брой млади момичета и жени също прибягват до тяхната употреба, като превантивна мярка срещу стареенето.

Добавки за отслабване

Вечната борба с килограмите е друга ожесточена битка, която жените водят от хилядолетия. Стереотипите, наложени в модерното общество по отношение на женската фигура са понякога доста жестоки. Всеки грам подкожна мазнина може да се превърне в причина за развитие на сериозен комплекс за малоценност, който нито една терапия при психоаналитик да не може да излекува. Тъй като премахването на излишните килограми е не винаги лесно и приятно, жените залагат на употребата на добавки, които да им помогнат да оформят по-бързо желаната фигура.

Фитнес добавки и тренировъчни формули

Специалната категория, позната като фитнес хранителни добавки се радва на завиден интерес от страна на много жени. Спортът в модерното западно общество служи не само за поддържане на фигурата, но има и огромна социална функция. Фитнес залата и спортните площадки са места, на които е престижно да се появяваш. Активният спорт, обаче води до нужда от прием на помощни средства – най-често такива, които дават енергия и тонус, подпомагат отслабването и преобразуват мазнините в мускулна тъкан.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *