Предимства на дограмата Rehau

Rehau е популярен в световен мащаб бранд, производител на редица полимерни решения за дома и бизнеса. В настоящата статия ще говорим за дограмата на марката, която предлага много предимства отвъд традиционните прозорци и врати с двоен стъклопакет. Тези продукти имат заварени чрез стопяване ъгли, енергийно ефективни са и изискват малко поддръжка. За да научите повече, прочетете за другите им функции. По-долу са изброени някои от най-забележителните.

PVC

В сравнение с дървените и алуминиевите врати, PVC вратите и прозорците предлагат повече гъвкавост при дизайна. Те могат да бъдат монтирани в различни стилове, включително накланяне и завъртане и горно окачване. Като такива, те се превърнаха в популярен избор за много собственици на жилища. Техните висококачествени материали позволяват на собствениците да ги съчетаят със съществуващото обзавеждане, подобрявайки декора на дома си. Въпреки това, преди да решите да закупите PVC врата или прозорец, трябва да сте сигурни, че имате предвид плюсовете и минусите на всеки материал.

Сред основните предимства на вратите и прозорците от PVC е отличната изолация, която осигуряват. Независимо дали живеете в студен или топъл климат, PVC прозорците и вратите са проектирани да осигурят максимална защита от нежелани шумове. Те дори могат да ви помогнат да поддържате интериора и екстериора на вашия дом по-хладен през лятото или по-топъл през зимата. Освен това тези врати и прозорци са устойчиви на избледняване на цвета, което ги прави привлекателна опция за домове в по-горещ климат.

Заварени ъгли

Ако сте на пазара за нови врати и прозорци, трябва да помислите за инвестиране в тези, които имат заварени ъгли. Тези прозорци и врати имат по-здрави рамки и връзки, което ги прави по-надеждни и устойчиви на корозия и напукване. Те също така разполагат със заварени ъгли, които са уникална характеристика на отворения тип архитектура. Тези прозорци и врати са чудесен начин да подобрите външния вид на вашия дом, като същевременно осигурявате несравнима здравина.

За да получите най-здравите и енергийно ефективни рамки за прозорци и врати, винаги трябва да търсите заварени ъгли. Това е най-издръжливият вариант, защото ще помогне на прозореца да остане квадратен. Освен това ще добави здравина към целия прозорец. За допълнително спокойствие, заварените прозорци и врати се предлагат с ограничена доживотна гаранция за всички винилови компоненти. Заваряването с топене се използва често в космическата индустрия и също така е чудесен начин за предотвратяване на гниене и напукване.

Енергийна ефективност

Инвестирането в енергийно ефективни врати и прозорци може да намали сметката ви за електричество. Избирайки дом с енергийно ефективни прозорци и врати, можете да намалите сметките си с цели единадесет до двадесет и четири процента. Всъщност много държави предлагат данъчни облекчения, за да насърчат инсталирането на енергийно ефективни врати и прозорци.

Има няколко начина за измерване на енергийната ефективност на вратите и прозорците. Можете да търсите етикети NFRC на прозорци, които са сертифицирани по ENERGY STAR. Тези прозорци и врати също имат по-високи топлоотразяващи качества, което означава, че използват по-малко енергия от изкопаеми горива, за да поддържат желаната температура във вашия дом. Проверете за тези етикети, преди да направите покупка. Освен това ще спестите пари с тези прозорци и врати.

Лесна поддръжка

Вратите и прозорците REHAU са с лесна поддръжка и комбинират най-доброто от европейския дизайн с американската изобретателност, за да осигурят системи за прозорци и врати с първокласно качество. Тези продукти са широко признати на два континента и са в списъка на фаворитите на взискателните строители и собственици на жилища. Те практически не се нуждаят от поддръжка, което означава, че няма да изгният, да се изкривят или да се обелят. Те също така предлагат разширени функции за сигурност и пестене на енергия. Всички продукти са сертифицирани от BSI и са преминали строг контрол на качеството.

Вратите и прозорците на REHAU се отличават с превъзходни топлинни характеристики, които гарантират оптимална енергийна ефективност. Прозорците REHAU имат очаквана продължителност на живот до 35 години и можете да рециклирате всички PVC части. Нещо повече, те не изискват невероятно ниска поддръжка благодарение на патентованата смес, която създава гладко лъскаво покритие, което гарантира най-високо качество. В допълнение към качествата си с ниска поддръжка, прозорците и вратите на REHAU са изключително лесни за почистване. За да запазите техния първоначален вид, просто използвайте топла вода и препарат за почистване на PVC.

Издръжливост

Когато се поддържат правилно, качествените врати и прозорци могат да издържат 25 или повече години. В епоха, когато се опитваме да намалим отпечатъка си върху околната среда и да консумираме отговорно, издръжливостта и дълготрайната производителност са важни фактори, които трябва да се имат предвид. Качествената врата или прозорец може да издържи 25 или повече години, в зависимост от използваните материали и колко добре са поддържани. Независимо дали става въпрос за дървена врата или стъклен прозорец, правилната грижа ще удължи живота на продукта.

Устойчивостта на вратите и прозорците се определя от два фактора: материал и качество на изработка. Материали като фибростъкло са изключително издръжливи и се очаква да издържат до четиридесет години или повече. Дървените прозорци също са издръжливи, но изискват редовна поддръжка, за да се предотврати гниене и изкривяване. Също така, издръжливостта на уплътнението на прозореца е от решаващо значение за неговата енергийна ефективност. Но някои материали ще се разградят с течение на времето, ако бъдат изложени на солена вода или са изложени на висока влажност.

Rehau в България

За радост, качествената дограма Rehau има представителства в България, като една от най-предпочитаните фирми е Стройинвест. Техните специалисти ще ви консултират, ще поръчат изработката, ще ви доставят избраната дограма и ще я монтират за вас. Доверете им се!

Видове интериорни бои

Предлагат се няколко вида интериорна боя. Тук ще говорим за водни, акрилни смоли и неорганични пигменти. Изберете боя според цвета, който желаете, независимо дали е за вашия дом или за вашия офис. В повечето магазини има мостри на интериорни бои, от които да изберете. Използването на мостра ви помага да намерите идеалния цвят за вашия дом. Освен тов,а ще ви спести време и пари в дългосрочен план.

На водна основа

Използването на интериорна боя на водна основа има много предимства. За разлика от традиционните бои, които използват масло като разтворител, боите на водна основа могат лесно да се измият със сапун. В допълнение, те предлагат изключително издръжливо покритие и са лесни за почистване. Някои от причините, поради които този тип боя е толкова популярен, включват ползите им за околната среда и намалените нива на миризми. И така, какво прави боите на водна основа толкова популярни?

Боите на водна основа са по-добри за околната среда, защото са по-устойчиви на екстремни атмосферни условия и температури на замръзване. Въпреки това, те могат да бъдат трудни за нанасяне с валяк или четка, което води до неравномерно покритие. Въпреки че разреждането на продукта преди нанасянето му е важно, не е достатъчно да се уловят дефекти в първия слой. Въпреки че приложението със спрей разрешава тези проблеми, това не е възможно за много хора поради бюджетни ограничения или ограничения на местоположението.

Латекс

Можете да намерите латексова интериорна боя в много цветове в местния магазин за подобряване на дома. Този тип боя прилепва добре към много видове покрития. Този тип боя е добър избор за различни проекти за декориране, от боядисване на мебели до трансформиране на вашето жилищно пространство. Следват някои от предимствата на латексовата интериорна боя. Прочетете, за да научите повече за тези предимства.

На първо място, латексът се почиства лесно. Латексът е по-добър за гладки повърхности от боите на маслена основа. Тъй като латексът е по-рядък, той може да се нанася лесно. Можете да боядисвате върху голяма повърхност, без да жертвате качеството на боята. Латексовите бои обаче са по-крехки от боите на маслена основа. Не трябва да се използват върху метални или дървени повърхности, тъй като могат да се напукат и да причинят ръжда.

Акрилни смоли

Съставът на акрилните смоли варира в зависимост от това как се използват. Акрилните смоли могат да бъдат тънки или плътни и количеството на карбоксилните групи в смолата може да повлияе на нейния вискозитет. Обикновено високите карбоксилни групи подобряват адхезията и могат да се използват в епоксиди. Други видове акрилни смоли не са течни като вода и може да изискват разтворител за постигане на желания вискозитет.

Когато избирате акрилна боя, потърсете тези с по-висока MFT. Киселинните акрилни смоли ще коагулират, докато основните акрилни смоли са по-гъвкави. Този материал може да се използва за вътрешна боя, тъй като осигурява превъзходна адхезия и устойчивост на петна. Освен това е лесен за работа и предлага отлично покритие. Трябва обаче да проверите нивата на токсичност, преди да закупите продукт от акрилна смола. Ако сте загрижени за рисковете за здравето на акрилите, не забравяйте да изберете акрилна боя с MFT от три или по-висока.

Неорганични пигменти

Интериорните бои обикновено използват неорганични пигменти, които са синтетични и съединения на метален оксид. Преди това тези съединения са се откривали естествено и осигуряват набор от цветове, включително кобалтово синьо и титаново жълто. Новите закони за околната среда ограничиха употребата на тежки метални пигменти, но оцелелите неорганични пигменти все още могат да бъдат намерени в боите. Те обаче се използват за нещо повече от оцветяване. Тези съединения влияят върху физическите свойства на покритието или филма на боята, които могат да се използват за подобряване на цялостния вид и усещане на дома.

Докато неорганичните пигменти се използват за създаване на по-богати цветове, те не са толкова гъвкави, колкото техните органични братовчеди. Например, някои от тях добавят утайка към сместа. и лунна земя.

Оцветители

Пигментите, които изграждат вашата интериорна боя, са съставени от набор от съединения, известни като оцветители. Тези вещества се използват в латекс и бои на водна основа, за да осигурят желания цвят. Докато някои цветове са по-трайни, други се променят с времето. Оцветителите не са толкова трайни, колкото пигментите, но оказват влияние върху това как изглежда боята с течение на времето.

Традиционно оцветителите са съставени от гликоли, за да осигурят съвместимост с голямо разнообразие от носители. Те са съставени от подходящи пигменти, пълнители, сгъстители и дисперсанти.

Редки видове цветя

Много хора са чували за редки видове цветя, но виждали ли сте ги?  Вижте повече за някои видове редки цветя, както и техните уникални характеристики. Може да ви е интересно да научите повече за уникалната миризма, размера и цвета на тези цветя.

Титаничен аморфофалус

Ако и преди сте се интересували от редки цветя, вероятно сте чували за Amorphophallus titanum, популярно още като трупно цвете. Наречено е така, заради ужасната миризма, която излъчва, макар да изглежда изключително красиво. Цветето може да порасне до два метра и цъфти изключително рядко. Цветето се среща на остров Суматра в Малайския архипелаг.

Редки цветя - Титаничен аморфофалус

Камелия Мидълмист

От този червен вид Камелия са останали само два екземпляра в света, които се отглеждат в ботанически градини във Великобритания и Нова Зеландия. Цветето е кръстено на своя откривател Джон Мидълмист, който през 1804 г. го носи от Китай в Обиденото кралство. Цветето е красиво и има приятен аромат.

Редки цветя - Камелия Мидълмист

Жълта и пурпурна венерина пантофка

Така се нарича един от най-редките видове орхидеи в света. Среща се в Европа, като във Великобритания, например има само един екземпляр. Едно цветче от тази орхидея струва над $5000.

Редки цветя - венерина пантофка

Шоколадов космос

Цветето с това романтично название е много красиво, има тъмночервени или кафяви цветове. През лятото ухае на ванилия. За съжаление, е изчезнало в естествените си вид и днес съществуват само негови изкуствени клонинги.

Редки цветя - шоколадов космос

 

Папагалски клюн

Папагалски клюн е растение, което живее на Канарските острови и учените смятат, че се е опрашвало от вид птица, който вече е изчезнал. Красивото цвете цъфти най-добре през пролетта и се наслаждава на хладно време. Към момента са останали само няколко екземпляра.

Редки цветя - Папагалски клюн

Гибралтарско плюскавиче

Това прекрасно цвете е слабо ароматно и цъфти през нощта. През 1992 г. Гибралтар официално обявява цветето за изчезнало, но само 2 години по-късно, алпинист го открива на скали. В наши дни се отглеждат няколко екземпляра в ботанически градини в Гибралтар и Лондон.

Редки цветя - Гибралтарско плюскавиче

Изумрудена лоза

Цветето е наречено така, заради вида и цвета си. Гроздовете му могат да достигнат до три метра дължина и имат красив синьо-зелен цвят. Цветето се среща в тропически гори на Филипините.

Редки цветя - Изумрудена лоза

За съжаление, тези цветя могат да бъдат видени само на няколко места в света, и дума не може да става да ги закупите за отглеждане или букет.

Но, ако търсите красиви и ароматни цветя за букети, един от най-препоръчваните в страната магазини за цветя – Жардин, с удоволствие ще ви предложи огромно разнообразие от варианти, страхотни цени и бърза доставка до посочен адрес!

Жардин - логоИзображения: Wikipedia

Carrier е световен лидер във високотехнологичните отоплителни, климатични и хладилни системи

Carrier лидер в производството на отоплителни системи

Carrier е основана през 1915 г. от изобретателя на климатици Уилис Кериър. В момента компанията е част от UTC Climate, Controls & Security, подразделение на United Technologies Corp. (САЩ), водещ световен доставчик на авиационни и строителни системи.

UTC е 19-та по големина корпорация в САЩ (Industry Week 2014) и 91-ва в света (Forbes 2015).

UTC Climate, Controls & Security е водещ доставчик на отоплителни, вентилационни, климатични и хладилни системи, сградна автоматизация, противопожарни и охранителни системи. Компанията управлява 51 фабрики и 39 изследователски и развойни центъра по целия свят с повече от 50 000 служители и обслужване на клиенти в 180 страни.

Иновациите винаги са били една от основните ценности на Carrier. Днес компанията има девет центъра за научноизследователска и развойна дейност, разположени в Северна Америка, Европа и Азия, посветени на предоставянето на клиентите си на високопроизводителни и ефективни услуги.

Опазването на околната среда също е приоритет. Carrier е първата компания-основател на US Green Building Council® (USGBC) през 1993 г. Carrier се ангажира да намали емисиите на парникови газове чрез разработването на енергоспестяващи технологии и нови хладилни агенти. От 1994 г.  постепенно премахват употребата на озонови разрушаващи хладилни агенти, като същевременно въведоха голям брой високоенергийно ефективни отоплителни, климатични и хладилни системи.

Постижения

Постоянните иновации и над един век практически опит направиха Carrier със заслужена репутация корпорация, способна да разреши най-трудните предизвикателства, свързани с климатизацията. Сега Carrier обслужва клиенти в повече от 170 страни на шест континента и има повече от 32 000 служители. Най-големият световен производител на климатични, хладилни, вентилационни и отоплителни системи продължава да се стреми към съвършенство!

1902 г.  Willis Carrier разработи основните принципи на съвременните климатични процеси и създаде първия в света климатик.

1915 г.  Основава Carrier Engineering Co. – първата в света корпорация за климатизация.

1922 г.  Центробежният охладител, създаден от Willis Carrier, направи възможно климатизирането на големи помещения.

1932 г.  За първи път в света е произведен битов стаен климатик Carrier Room Weathermaker.

1944 г.  Четири патента за изобретението на ефективна климатична система за небостъргачи получи Carrier Corporation.

1975 г.  Продажбите на климатици Carrier в света за първи път надхвърлят 1 милиард долара годишно.

1979 г.  Carrier става част от най-голямата американска корпорация United Technologies Corporation (UTC).

1993 г.  Системата за контрол на климата Carrier е избрана от папа Йоан Павел II, за да запази фреските на Микеланджело в Сикстинската капела.

1998 г.  Списание Times обяви Уилис Кериър за един от 100-те най-влиятелни хора на 20 век.

2008 г.  Климатичните системи Carrier климатизират 70% от спортните обекти на Олимпийските игри в Пекин.

2010 г.  Стартира CO2 NSERVATION METER, проект, който демонстрира енергийната ефективност и екологичността на климатичните системи Carrier. Благодарение на тях от 2000 г. насам са избегнати 100 милиона тона CO2.

2011 г.  Заводът на Carrier Monterrey беше първото промишлено ОВК съоръжение, получило LEED® Gold сертификат.

2015 г.  Carrier Corporation отбеляза своята 100-годишнина.

Снимка: https://en.wikipedia.org/