Кога да пренареждаме керемидите на къщата си и какви са предимствата на процедурата?

Покривът с керемиди е един от най-устойчивите и дълготрайни проекти за подобряване на дома. Предимствата на повторното облицоване на покрива с керемиди далеч надхвърлят недостатъците. Например, разходите за поддръжка са минимални и ще продължат да бъдат такива с течение на времето. Покривът с нови керемиди също така елиминира всякакви проблеми с влагата, които могат да възникнат при течащ покрив. И накрая, покривът с керемиди прави къщата да изглежда по-привлекателна от грозния покрив с катран или чакъл. Има много случаи, в които трябва да обмислите повторното облицоване на външните стени на вашия дом, например след като сте извършили мащабен ремонт като подмяна на цялата конструкция или след като силна буря я е повредила значително. Опитният изпълнител може да установи тези, както и други специфични условия и да препоръча подходящия момент за повторно поставяне на плочки. Продължавайте да четете, за да научите кога трябва да поставите отново плочки в дома си и какви са ползите от това.

Кога е необходимо да пренаредите плочките в къщата си?

Ако сте забелязали повреди по керемидите на покрива си, трябва да се свържете с експерт изпълнител. Ако обаче повредата е незначителна, често можете да я отстраните сами. След като разберете, че покривът ви се нуждае от пренареждане на керемидите, трябва да започнете веднага. Колкото по-дълго покривът е бил изложен на атмосферните влияния, толкова по-податлив е на повреди. Ако чакате твърде дълго, повредата ще се задълбочи и ремонтът може да струва по-скъпо в дългосрочен план. Ето защо е важно да възстановите покрива си възможно най-скоро. Друга причина за повторно поставяне на керемиди на покрива на къщата ви е, ако са минали повече от 25 години от последното пренареждане на покрива. Новите покривни материали днес са по-издръжливи, така че покривът на къщата ви може да се нуждае от повторно керемидиране, дори и да не е бил повреден преди. Като общо правило, покривът ви трябва да се препокрива на всеки 10 до 15 години.

Какви са ползите от повторната облицовка на къщата?

  • Защита – керемидите на покрива ви са здрави, но с времето могат да се влошат. Повторно облицованият покрив е направен от нови материали, така че е много по-издръжлив. 
  • Икономия на енергия – Повторно покритият с керемиди покрив може да намали разходите ви за отопление и охлаждане. Колкото по-слаб и износен е вашият покрив, толкова повече пари ще харчите за тези комунални услуги. 
  • По-малко разходи за поддръжка – Покривът с нови керемиди изисква минимална поддръжка. Не е необходимо да почиствате покрива през лятото или да изгребвате снега от него през зимата.
  • Защита от мухъл и плесен – Покривът с нови керемиди значително намалява риска от поява на мухъл и плесен, тъй като елиминира конденза от вътрешната страна на къщата. 
  • Външен вид и стил на новите керемиди – Ако керемидите на покрива ви са на поне 30 години, може да помислите за смяната им с нов стил. Новите покривни материали се предлагат в разнообразни цветове, шарки и стилове. Можете да намерите стил, който да съответства на архитектурата на дома ви или да има отличителна тема.

Финални думи

лого ркем групПокривът на вашата къща е от съществено значение за нейната защита и сигурност. Той предпазва дома ви от природните стихии и осигурява неприкосновеност на личния живот, като защитава имота ви от погледите. Въпреки това покривите често се износват и повреждат с течение на времето, тъй като са изложени на природните елементи. Ако забележите, че покривът ви се нуждае от ремонт, трябва да го покриете с нови керемиди възможно най-скоро. Това важи с особена сила, ако покривът ви е бил повреден от буря или друго събитие. Повторното полагане на керемиди ще предпази покрива ви от по-нататъшни повреди и ще го направи по-издръжлив. Полагането на нови керемиди на покрива има много предимства, включително защитата, която осигурява на дома ви, спестяването на енергия и по-малката поддръжка.

Най-често срещаните видове щети на покрива и как да ги оправим

Фирма за ремонт на покриви

‍Обичате ли дома си? Искате ли да го защитите от природните стихии и да се уверите, че ще изглежда добре през следващите години? Ако е така, тогава инвестицията в качествен покрив е абсолютно задължителна. Добрият покрив защитава дома ви от природните стихии, като не позволява на влагата да прониква навън и да се влива в интериора. От друга страна, лошият покрив може да позволи на дъжда да влезе или на топлината да излезе навън. Затова инвестицията в нов покрив е мъдър ход, който ще ви донесе дивиденти за много години напред. Нека разгледаме някои от най-често срещаните видове повреди на покрива и как можете да ги отстраните.

Ремонт на плосък покрив

Ремонт на покрив

Плоските покриви са най-разпространеният вид покривен материал. Те обаче не са много издръжливи. Това ги прави уязвими към повреди от вода и възможни течове. Ако плоският ви покрив страда от някой от тези признаци, определено трябва да го ремонтирате незабавно. Когато имате плосък покрив, трябва да сте много внимателни, когато поливате растенията си или монтирате тенти. Тези дейности са най-честите причини за течове при плоските покриви. Когато дойде време да подмените покрива си, задължително обмислете да инвестирате в метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат в продължение на десетилетия.

Ремонт на скатни покриви

Ремонт на покрив

Скатните покриви са известни с привлекателния си външен вид и лесната си поддръжка. От друга страна, монтажът и поддръжката им са значително по-скъпи от тези на плоските покриви. Ако имате скатен покрив, трябва да се уверите, че той получава поне един инч снежна покривка всяка година. Ако това не се случи, е много вероятно покривът да се срути по време на следващата снежна буря. Ако живеете в район с високи температури през летните месеци, също ще трябва да се уверите, че покривът ви получава известна защита. Можете да направите това, като инсталирате вентилационна система на покрива. Покривните вентилационни отвори позволяват на хладния въздух да влиза в къщата ви, а на топлия – да излиза. Те обаче не предпазват покрива от силните слънчеви лъчи. Можете да предотвратите много щети, като монтираме вентилационна система на покрива.

Инсталиране върху нова настилка

Когато искате да инсталирате нов покрив, има две основни възможности. Можете да изберете покривът да бъде монтиран от външен изпълнител или да го направите сами. Ако изберете да го направите сами, уверете се, че разполагате с всички необходими инструменти и оборудване. Когато монтирате новия си покрив, трябва да се уверите, че той е достатъчно херметичен, за да предотврати проникването на вода. Хлабавият покрив представлява опасност за безопасността и може да причини сериозни щети на дома ви.

Ремонт на покриви със стоящи шевове

Покривите със стоящи шевове са особено уязвими на течове. Това е така, защото фугите между дъските са открити. Ако имате покриви с постоянни шевове, трябва да се погрижите за поддръжката им. Можете да направите това, като запечатаме фугите на шевовете с асфалтов покривен уплътнител. Уверете се също, че всяка година ги измиваш под налягане. Това ще предотврати всякакви повреди от вода. Ако покривът ви с постоянни шевове започне да страда от друг вид повреди или ако просто изглежда стар, трябва да го ремонтирате. Добър вариант е да го замените с метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат десетилетия.

Ремонт на покриви с асфалтови керемиди

Покривите от асфалтови керемиди отлично задържат влагата в дома ви. От друга страна, монтажът и поддръжката им са по-скъпи от тези на други видове покриви. Ако имате покрив от асфалтови керемиди, трябва да се уверите, че го измивате под налягане всяка година и да уплътнявате шевовете между керемидите. Ако покривът ви страда от друг вид повреди или просто изглежда стар, трябва да го ремонтирате. Добър вариант е да го замените с метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат десетилетия.

Ремонт на покриви с керемиди

Ремонт на покрив

Покривите с керемиди са отлични за задържане на влагата в дома ви, но инсталирането и поддръжката им са много по-скъпи от другите видове покриви. Ако имате покрив с керемиди, трябва да се уверите, че го измивате под налягане всяка година и да уплътнявате шевовете между керемидите. Уверете се, че сте монтирали и вентилационен отвор на покрива, за да предотвратите повреда от високите температури. Ако покривът ви страда от друг вид повреди или просто изглежда стар, трябва да го ремонтирате. Добър вариант е да го замените с метален покрив. Те са изключително издръжливи и ще издържат десетилетия.

Обобщение

Покривът ви предпазва дома ви от природните стихии, но ако има някаква повреда, трябва да го ремонтирате. Това ръководство ще ви помогне да научите повече за най-често срещаните проблеми с покрива. Продължавайте да четете, за да научите повече за всеки покрив и какво можете да направите, за да предотвратим евентуални повреди. Ако покривът ви страда от някой от тези признаци, трябва незабавно да го ремонтирате. Когато дойде време да подмените покрива си, помислете за метал. Те са изключително издръжливи и ще издържат в продължение на десетилетия. Не забравяйте също така да се уверите, че новият ви покрив получава поне един сантиметър снежна покривка всяка година.

Ако искате да прочетете още по темата за Покриви Вижте тук.

GOOGLE Business  Facebook

Вижте как да изберете заложна къща

заложни къщиЗаложните къщи са институции, които дават пари незабавно в замяна на обезпечение на лично имущество като: часовници, бижута, електроника, домакински уреди и дори превозни средства.  Continue reading “Вижте как да изберете заложна къща” »

Как се прави икона

иконопис.бгЗа да направите иконата, ви е необходима специално подготвена дъска, изработена от мека твърда дървесина. В Полша най-често се използва липово дърво, тъй като благодарение на своята гъвкавост е устойчиво на напукване. Дървесината трябва да е добре изсушена. Дъската обикновено е подсилена с напречни връзки, т.е. вложки от по-твърда дървесина. Continue reading “Как се прави икона” »

Играчки за момчета и играчки за момичета

детски играчки джъмбоДостатъчно е да посетите магазин за играчки, за да разберете, че нещо се случва с играчките и пола на децата. От една страна, има цели пътеки, пълни с фигурки на големи воини и детски колички в крещящи, ярки цветове, а от друга – цели секции с кукли и принцеси в пастелни цветове и много блясък.  Сякаш ни казват, че момчетата трябва да играят с един вид играчки, а момичетата – с друг. Continue reading “Играчки за момчета и играчки за момичета” »

Как бързо да повишите кредитния си рейтинг

Макар че малцина щастливци могат да попаднат в ситуация, в която да повишат бързо кредитния си рейтинг, за повечето от нас най-важното е, че изграждането на кредит изисква време и дисциплина, особено ако се опитвате да възстановите лош кредит. Това е така, защото вашите кредитни точки са сложни и се състоят от няколко взаимосвързани фактора. Continue reading “Как бързо да повишите кредитния си рейтинг” »

Какви са отговорностите на ипотечния гарант?

кредит за теб до минутиПоръчителят на ипотечен кредит е лицето, което ще отговаря за дълга на титуляря на кредита в случай на неплащане. Това означава да рискува настоящи и бъдещи активи без никакви права. Continue reading “Какви са отговорностите на ипотечния гарант?” »

Кредити без обезпечение – добър вариант ли е?

бързи кредитиЗа да кандидатствате за заем, банките обикновено изискват много изисквания, които повечето предприятия не могат да си позволят. Вместо това се разработват алтернативи за финансиране, така че всички компании да имат възможност да постигнат целите си, без ликвидността да е пречка. Continue reading “Кредити без обезпечение – добър вариант ли е?” »

Изграждане на нов покрив: Ръководство за строителната индустрия

Покрив

Строителният бранш е сложен и няма признаци за намаляване на тази сложност. Но тъй като темпото на промените се ускорява, намаляват и шансовете ни да останем напред. Революцията в електронното строителство означава, че начинът, по който строим, се променя с ускорени темпове. Новите технологии улесняват бързото и ефикасно изпълнение на проектите повече от всякога. А с това ниво на промяна идва и несигурността дори за най-опитните професионалисти. От архитекти до дърводелци – всеки трябва да знае в какво се забърква, когато реши да си партнира с изпълнител на нова работа. За щастие обаче, не много изпълнители са наясно с всички капани, които ги дебнат в колективните им задни джобове. Ето защо тук, в Съвета на строителната индустрия, искаме да обърнем внимание на някои от най-важните неща, които трябва да знаете, преди да се впуснете във всеки нов проект за покрив – независимо дали строите от нулата или просто обновявате настоящата си инсталация.

Какво представлява работата на покрива?

Покривът е процес на създаване на структура, която да покрива и защитава сградата от природните стихии, включително слънце, дъжд, сняг, вятър и студ. Като част от сградната обвивка, покривът предпазва интериора от елементите и намалява необходимостта от климатизация през лятото и отопление през зимата.

Покривни материали

Покрив

Материалите, от които е направен покривът, оказват голямо влияние върху начина, по който той изглежда, и върху продължителността на експлоатацията му. Покривите могат да бъдат изработени от различни материали, включително асфалт, композитни настилки, метал, шисти, керемиди и търговски каучук. В Съединените щати асфалтовите керемиди са най-разпространеният вид покривен материал. В много райони те са единствената възможност. Но с възхода на алтернативите на битумните керемиди вече можете да разгледате и други видове покривни материали.

Как да намерим изпълнител

Когато сте готови да започнете да търсите изпълнител, започнете търсенето си онлайн. Можете да направите просто търсене в Google за изпълнители във вашия район или да проверите в местното бюро за по-добър бизнес, за да намерите местен изпълнител. След като намерите изпълнителя, с когото искате да работите, ще трябва да получите някои подробности за него. Попитайте изпълнителя за информация, като например: – име, адрес и телефонен номер – Видът на работата, която извършват, и колко често работят – нивото на опит на служителите им – Всички лицензи или сертификати, които притежават, като например лиценз за работа като изпълнител – Отзивите им в други сайтове като Yelp и Trustpilot

Различните видове покривни услуги

Покрив

Пазарът на покривни услуги сега е по-сложен от всякога. Традиционно фирмите за покриви предлагат едни и същи основни услуги: монтаж, поддръжка и ремонт. Но сега почти всички отрасли имат възможност да предлагат персонализирани услуги за покриви – от инсталиране на слънчеви панели до опазване на местни растения. С променящите се изисквания на клиентите ролята на изпълнителя се определя наново. В допълнение към традиционните услуги сега от изпълнителя се очаква да мисли по-креативно и цялостно, когато става въпрос за предлагане на цялостно решение на клиента. Основната полза за клиентите е, че сега не е необходимо да наемат специалист за всяка една от различните услуги, необходими за изпълнението на техния проект. Изпълнителят се наема, за да осигури цялостното решение.

Намиране на подходящ изпълнител

Покрив

Когато сте избрали изпълнител, ще трябва да работите бързо, за да намерите подходящо място за новия си покрив. Както при всеки проект, искате да намерите добро място за извършване на работата. Можете да намерите подходящо място и у дома, ако искате да спестите разходи. Когато намерите подходящо място, вземете всичко, което сте научили досега, и обходете обекта с изпълнителя. Задавайте им въпроси и се уверете, че те знаят какво искате. Уверете се, че изпълнителят знае как искате да изглежда новият ви покрив и как искате да бъде монтиран. Помислете дали да не помолите изпълнителя да нарисува скица на желания от вас вид.

Последната стъпка

След като сте намерили изпълнител и сте определили място за работната площадка, ще трябва да се уверите, че всички разрешителни са изрядни. Уверете се, че всички необходими разрешителни са в ред преди началото на строителството. Това може да стане чрез местния строителен отдел. И накрая, ще трябва да се уверите, че всички работници са квалифицирани и имат право да работят по проекта. Уверете се, че хората, работещи по проекта, са сертифицирани за вида работа, който се изисква за работата.