5 алтернативни места за репетиционна

Този текст може да бъде наречен спокойно и „как да си намерим репетиционна”, защото днес, много млади рок групи имат проблем с намирането на репетиционна. Студията са скъпи, комшиите винаги са недоволни и готови да викат полиция; гаражът е зает от на бащата колата, читалищата обикновено не обичат самоинициативни рок групи и така се получава един порочен кръг, в който групите често изпадат в голямо затруднение. Тогава, ето 5 алтернативи на тази липса.

Под номер 1 е да потърсите бившо складово помещение. Предимството е че складовите зони са далеч от градската среда и след дълъг работен ден или в шума характерен за складовите бази няма да пречите на никого. Плюс това, използваемите складови бази имат и нощна охрана.

Помещение за няколко групи. Обикновено няколко групи могат да се организират и да наемат подходящо приземно помещение. Там ще оставят техниката си, своите музикални инструменти , ще звукоизолират шума и ще се чувстват добре при по-евтин наем и ще ползват свои инструменти и музикална техника.

Обади се на приятел. Тази алтернатива е за млади музиканти, които по някакъв късмет имат приятел, който им е фен. Той може да има подходящо помещение и да им го даде под наем или да ги приюти за известно време докато намерят по-подходящо място.

Грижовна община. Вярвате или не има общини със собствени сгради пригодени за всякакви видове самодейност. Просто попитайте в общината и току вижте изникнало нещо и за вас. Наемът би следвало да е по-малък, а отдалечеността от оживените места в града – бонус.

Училище или университет. При положение, че сте училищна рок група или в университет, потърсете съдействие от ръководството. Те може да ви дадат помещение за след часовете.

Където и да сте обаче, пазете мястото и пазете вашите музикални инструменти. Така всичко ще бъде наред в един обозрим период от време.

Източник: http://music-store.bg/


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *