5 неща за ремонт вкъщи преди нещата да станат по-зле

Без значение, колко време отделяте, за да се грижите за дома, винаги трябва да има някои неща, на които да обръщате повече внимание, за да не се налагат спешни ремонти. Когато елиминирате възможността проблем предварително, вие пестите повече пари и ненужни нерви когато вече сериозният проблем се е появил. Ето 5 неща над които да обърнете внимание, за да сте спокойни.

Проверете връзките между маркучите на миялната и пералнята, и другите машини, които са свързани с водопроводната система. Това е особено важно да се прави преди смяната на сезоните, когато има различно натоварване на водопроводната мрежа. Ако забележите остарял маркуч, хлабава връзка и други малки проблеми, отстранете ги още на този етап.

Преглеждайте дограмата вкъщи на редовна база. Особено важно е това да се прави на по-големи дограми с плъзгащи се врати и повече отделения. Дограмата която е изложена на сериозни климатични влияния, може да се окаже по-чуплива отколкото имате като заводски данни.

В края на лятото проверете покрива, комина и всички други открити повърхности на вашия дом, за да може ако видите проблеми да ги разрешите, преди да навлезете в по-студения и влажен сезон. Когато имате съмнения, че се налага направете ремонт.

Когато имате парапети, на външно стълбище или вътре в самото жилище, проверявайте ги често, защото те са много важни за сигурността на живеещите в дома. С добра поддръжка няма да се налага често да правите ремонти на стълбището.

 

Не оставяйте пода да остарява. Подът във всяка отделна стая може да е различен, както всяка стая има своя характер, изложение и е подложена на различни влияния. Когато се грижите добре за пода, няма да се налага често да го подменяте и да правите неочаквани ремонти. Все пак всеки под се изхабява и когато му дойде времето, просто вземете правилното решение според конкретния случай.


Posted

in

,

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *