6 трика за печено месо на скара

Месото за скара трябва да бъде овкусено предварително, така че да попие сместа и да бъде готово за консумация. Има най-различни техники за овкусяване, но аз ще споделя шест от най-често използваните в България и не само. Надявам се кулинарните ми съвети да допринесат за вкусното ви хранене.

Ето ги и моите малки трикове:

1 – Поне два дни по-рано накиснете свинското месо в соев сос и подправка ”Пикантина” – барбекю. Дръжте сместа в хладилника и бъдете готови да я използвате по всяко време.

2 – Ако печете ребра на скара намажете ги с мед и ги дръжте в прясно мляко и соев сос. Разбира се, имате опцията да добавите ситно нарязан лук. Внимавайте с осоляването, тъй като соевия сос е солен.

3 – Пилешкото месо на скара ще придобие чудесен аромат ако го накиснете в соев сос и зеленчукова пикантина.

4 – Ако не искате рибата да залепне за скарата, намажете предварително с олио и дори лук в случай, че обичате. Резултата е доказано добър.

5 – Преди да печете намажете скарата със сланина. Така месото било то свинско или пилешко, ще придобие по-добър вкус.

6 – Свинската пържола се обръща само веднъж, за да не загубят своята сочност.

За гарнитура на гореописаните ястия може да използвате всички видове зеленчуци и някои зърнени храни. Всичко зависи от вкусовите ви качества и желания. Оризът, картофите, домати, краставици и други са една идеална добавка.

Това бяха шест мини кулинарни трика за приготвяне на свинско, пилешко и риба на скара. Ако следвате тези хитринки, които дадох по-горе то със сигурност ще хапнете вкусно и сито. Комбинирайте месните ястия с чаша студена бира или охладено бяло вино.

Ще споделя с вас още тайни на кулинарното изкуство, а до тогава ви желая да се храните качествено и най-вече здравословно.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *