Телефонно зарядно

Безкабелно зареждане – кои айфони го поддържат

Знаехте ли, че вашият iPhone най-вероятно разполага с вградена функция за безжично зареждане? Ако това ви изненадва, можете да сте спокойни – не сте единствените.

Всъщност, оказва се, че голяма част от притежателите на това устройство от най-висок клас дори и не подозират и не предполагат, че смартфоните им поддържат подобна функция.

Кои айфони поддържат тази функция

Телефонно зарядноФункцията за зареждане без кабел се поддържа от всички модели, които са произведени след iPhone 8, включително и той самия. Тази функция позволява да се зарежда мобилното устройство лесно и интуитивно.

Телефоните iPhone работят със сертифицирани по Qi безжични зарядни устройства, които се предлагат като аксесоари и в някои по-модерни автомобили. Подобни зарядни станции могат да се видят и в кафенета, хотели, летища и на други подобни места.

Qi е отворен, универсален стандарт за зареждане, създаден от Wireless Power Consortium, който дава възможност да заредите батерията на вашето устройство бързо и лесно, когато не сте у дома.

Как работи това зарядно

Безжичното зареждане използва така наречената магнитна индукция за зареждане. За да се ползва зарядното, не поставяйте нищо между зарядната станция и телефона по време на зареждане.

Повечето калъфи за телефони трябва да бъдат махнати временно, защото дори и ако не спрат процеса по зареждане, те могат чувствително да намалят скоростта, с която се случва това.

Ако поставите устройството върху зарядната станция и то не започне да зарежда вашия телефон, уверете се, че сте поставили смартфона на правилното място. Когато зареждането започне, върху батерията ще се появи съответния знак.

Ако сте изгубили кабелното си зарядно

Разбира се, хубаво е все пак да разполагате и с кабелно зарядно, а ако сте изгубили своето, не е лошо да се снабдите с ново (можете да разгледате наличните кабели и адаптери на MyTel.bg).

Макар че няма разлика в качеството на зареждането между кабелното и безкабелно зареждане, в някои случаи, зареждането с кабел може да отнеме по-малко време и може да е по-подходящ вариант ако сте у дома и бързате.

И обратно – ако сте в офиса или на друго място, на което телефонът постоянно се ползва, постоянното махане и поставяне на зарядното може да бъде досадно, ето защо безжичното зареждане е голямо предимство.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *