Професионална боя за коса

Защо боята на коса пада толкова бързо – 5 причини

Боята за коса пада бързо? Искате тя да се задържи по-дълго време? Най-сетне сте намерили точната комбинация, но бързо я губите? Не сте сигурно на какво се дължи това? В този текст ще изследваме 5-те най-големи причини защо цвета на косата ви не се задържа.

Сигурни признаци, че ви трябва по-добър подход към боядисването на коса

Професионална боя за косаОт руното на козметичното боядисване, един от въпросите, които засяга много хора е защо цвета на косата им не е изобщо траен. Много често се случва той да се изгуби, отмие или избледнее отвъд границите на допустимото, налагайки изцяло ново боядисване, което допълнително затормозява косата.

Некачествен продукт

Една от главните причини, боята ви да пада толкова бързо, е понеже самата тя е некачествена. Реално, приликата между бутиковите и обикновените бои за коса, е в съставките, разликата е в концентрация и комбинацията им.

Когато избирате цвят за косата е добре да го направите от доверен източник като AptekaMedea.bg, където ще намерите точната комбинация от продукти, които гарантират трайни резултати.

Много слънце

Слънцето в приятел на човека, но е враг на боята за коса. Боядисването е химичен процес, които отделя топлина, от която зависи колко добре пигментите ще се свържат с естествената структура на косъма.

Вредните UV лъчи бързо проникват в основата на косата и действат неблагоприятно върху цвета й. Това може да се наблюдава особено през лятото, когато денят е най-дълъг и слънцето е най-силно – за защита носете шапка или използвайте защитна маска за коса с фактор, също както бихте използвали за кожата си.

Неправилно боядисване – чиста коса

Основата, върху, която боядисвате е доста важна – това е фактор при всички видове боядисване, както на дърво, така и на метал. Когато боядисвате косата си, тя не трябва да бъде чиста, а е най-добре да е поне на 1-2 дни омазняване.

По този начин боята има къде да се захване, което дава много по-трайни резултати, за по-дълго време. Не подценявайте силата на естествените свойства на косата си, използвайте ги вместо да ги премахвате.

Не я поддържате

Поддръжката на косата след боядисване е важна стъпка към по-здрав скалп и по-добре изглеждаща грива. Тази грижа може да заеме много форми, от използване на нежни продукти пригодени за боядисана коса, до полагане на маска, правилна диета и по-малко ресане.

Много топлина

Топлината е огромен фактор за загуба на цвят на косата, без значение дали е топла вода, слънце или сешоар. Внимавайте когато се миете, врялата вода отваря порите на косата, което отслабва връзката на боята с косъма, а това причинява отмиване – използвайте хладка вода и правилният шампоан.


Posted

in

by

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *