Автомобил под наем

Бюрокрацията около автомобилите под наем

Документацията е може би най-досадната част, когато говорим за наемане на автомобил. Особено в случаите, когато човек наистина много бърза, автомобил му трябва спешно и в него се е породило желанието да се качи и да тръгне, документите сякаш остават на заден план.

Автомобил под наемНе е никак приятно човек да осъзнае, че се га тепърва ще трябва да седне, да попълва формуляри, да предоставя документи и т.н. Във фирми като SpeedyCars.eu, обаче този иначе досаден процес е силно забързан и буквално само срещу шофьорска книжка и данните от нея, вие можете да се качите и да потеглите накъдето ви хванат очите.

Какво ви е необходимо, за да наемете кола

Както вече разбрахте – шофьорската книжка е задължителна, защото без нея наистина няма как да се мине. Важно е да знаете, че ако има и втори водач на МПС, който се кани да шофира наетия автомобил, вие трябва да декларирате и неговата книжка.

По този начин той вече е регистриран като действащ ползвател на автомобила и може да го управлява спокойно. Когато върнете автомобила, въпрос на морал и на добро отношение е да го върнете с пълен резервоар – така, както сте го намерили и ви е бил предаден.

Кой може да ни помогне с документите

Ако една софийска фирма за автомобили под наем е наистина съвестна и се отнася професионално със своите клиенти, тя винаги ще направи всичко по силите си, за да информира предварително своите потребители, с които работи за това какви документи ще са им нужни.

Всъщност, ще ви представи онази част от документите, която трябва да покриете вие и ще ви даде достатъчно време, за да си набавите нужните екземпляри. Естествено, вие трябва да очаквате и пълно съдействие при оформянето и сключването на договора.

Когато се говори за договор, трябва да сте наясно, че всяка фирма има свои стандарти, но основните точки трябва да са напълно еднакви с онези, споменати в законодателството на Република България.

Имате повод за притеснение ако някоя фирма ви отдаде кола за временно ползване, но въпреки това ви е не подпишете нищо и никакъв договор. Това със сигурност трябва да задейства вашата червена лампичка и да ви сигнализира, че тук може да има сериозни последствия за вас.

Прозрачността на договора е изключително важна характеристика, защото тя е основното нещо, с което една фирма трябва да може да се представи пред своите клиенти. Как иначе те ще са способни да ѝ се доверят?

Все пак, помнете, че колкото и красиво бижу да е един автомобил, той трябва да бъде нает според правилата, а не на база емоция. Обадете се на професионалистите – SpeedyCars.eu са винаги на близо.


Posted

in

,

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *