Carrier лидер в производството на отоплителни системи

Carrier е световен лидер във високотехнологичните отоплителни, климатични и хладилни системи

Carrier лидер в производството на отоплителни системи

Carrier е основана през 1915 г. от изобретателя на климатици Уилис Кериър. В момента компанията е част от UTC Climate, Controls & Security, подразделение на United Technologies Corp. (САЩ), водещ световен доставчик на авиационни и строителни системи.

UTC е 19-та по големина корпорация в САЩ (Industry Week 2014) и 91-ва в света (Forbes 2015).

UTC Climate, Controls & Security е водещ доставчик на отоплителни, вентилационни, климатични и хладилни системи, сградна автоматизация, противопожарни и охранителни системи. Компанията управлява 51 фабрики и 39 изследователски и развойни центъра по целия свят с повече от 50 000 служители и обслужване на клиенти в 180 страни.

Иновациите винаги са били една от основните ценности на Carrier. Днес компанията има девет центъра за научноизследователска и развойна дейност, разположени в Северна Америка, Европа и Азия, посветени на предоставянето на клиентите си на високопроизводителни и ефективни услуги.

Опазването на околната среда също е приоритет. Carrier е първата компания-основател на US Green Building Council® (USGBC) през 1993 г. Carrier се ангажира да намали емисиите на парникови газове чрез разработването на енергоспестяващи технологии и нови хладилни агенти. От 1994 г.  постепенно премахват употребата на озонови разрушаващи хладилни агенти, като същевременно въведоха голям брой високоенергийно ефективни отоплителни, климатични и хладилни системи.

Постижения

Постоянните иновации и над един век практически опит направиха Carrier със заслужена репутация корпорация, способна да разреши най-трудните предизвикателства, свързани с климатизацията. Сега Carrier обслужва клиенти в повече от 170 страни на шест континента и има повече от 32 000 служители. Най-големият световен производител на климатични, хладилни, вентилационни и отоплителни системи продължава да се стреми към съвършенство!

1902 г.  Willis Carrier разработи основните принципи на съвременните климатични процеси и създаде първия в света климатик.

1915 г.  Основава Carrier Engineering Co. – първата в света корпорация за климатизация.

1922 г.  Центробежният охладител, създаден от Willis Carrier, направи възможно климатизирането на големи помещения.

1932 г.  За първи път в света е произведен битов стаен климатик Carrier Room Weathermaker.

1944 г.  Четири патента за изобретението на ефективна климатична система за небостъргачи получи Carrier Corporation.

1975 г.  Продажбите на климатици Carrier в света за първи път надхвърлят 1 милиард долара годишно.

1979 г.  Carrier става част от най-голямата американска корпорация United Technologies Corporation (UTC).

1993 г.  Системата за контрол на климата Carrier е избрана от папа Йоан Павел II, за да запази фреските на Микеланджело в Сикстинската капела.

1998 г.  Списание Times обяви Уилис Кериър за един от 100-те най-влиятелни хора на 20 век.

2008 г.  Климатичните системи Carrier климатизират 70% от спортните обекти на Олимпийските игри в Пекин.

2010 г.  Стартира CO2 NSERVATION METER, проект, който демонстрира енергийната ефективност и екологичността на климатичните системи Carrier. Благодарение на тях от 2000 г. насам са избегнати 100 милиона тона CO2.

2011 г.  Заводът на Carrier Monterrey беше първото промишлено ОВК съоръжение, получило LEED® Gold сертификат.

2015 г.  Carrier Corporation отбеляза своята 100-годишнина.

Снимка: https://en.wikipedia.org/

 


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *