Сребърни бижута

Как да тествате дали среброто е истинско?

Сребърни ли са бижутата ви?

В много случаи сребърните бижута, които притежавате, са маркирани или подпечатани с 925 (сребро с проба 925) или 999 (сребро с проба 999). Възможно е да видите и марките SS или FS, които обозначават всяка от тях.

Не всички сребърни бижута обаче са маркирани, тъй като това не е законово изискване във всички страни. Смятаме, че при някои модели металният знак може да отвлече вниманието от завършеността на изделието.

И така, как можете да разберете дали среброто ви е истинско?

Един от тестовете е да използвате силен магнит . Ако магнитът се свърже силно с метала, това не е сребро или изделието може да е само посребрено върху неблагороден метал. Съществуват обаче и други метали, които не са магнитни, така че това не е окончателен тест.

Сребърни бижута

Ако се чувствате смели, можете също така да нанесете малко количество хлорна белина върху метала на незабележимо място и да наблюдавате за реакция. Среброто (включително сребърното покритие) обикновено става кафяво или черно в присъствието на белина. След това изплакнете добре метала и използвайте полираща кърпа или сребърен дип, за да се опитате да премахнете оцветяването.

Красивият светъл и топъл цвят на среброто от проба 925 ще подхожда на почти всеки.

Освен това е много малко вероятно хората с чувствителна кожа да изпитат неблагоприятно въздействие от него, за разлика от по-слабите метали. Освен това, разбира се, цената му е значително по-ниска в сравнение с метали като злато и платина, което означава, че можете лесно да инвестирате в много прекрасни сребърни бижута.

Подобно на златото, среброто също запазва стойността си, а може би дори я повишава, с течение на времето в сравнение с други стоки. Освен това то може да се рециклира безкрайно и металът може да се използва повторно в много форми.

Освен тези предимства, сребърните бижута в колекцията ви ще увеличат класата, стойността, дълготрайността и универсалността им. Сребърните бижута са наистина отличен избор.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *