Как да избелим зъбите си – кой метод работи най-добре?

Ако търсите начини да избелите зъбите си, вероятно сте се сблъсквали с няколко метода – от използване на сода за хляб до водороден пероксид. Може би сте чували и за кокосово масло и активен въглен, но кой от тях действа най-добре? Прочетете, за да откриете някои от най-ефективните методи.

Има различни методи, чрез които може да се постигне ефект на по-бели зъби. От природни рецепти, през избелващи пасти и дентално. Най-добре, процедурата да бъде извършена от специалист, понеже може да бъдат предизвикани неприятни повреди. Може да разгледате повече за процедурата, на този линк – https://igdental.bg/izbelvane-zabi.html.

Активен въглен

Активният въглен е естествено вещество, което се използва в много козметични продукти за избелване на зъбите. Той абсорбира токсините и плаката от зъбите. Като променя рН на устата, той помага за предотвратяване на кариеси и заболявания на венците, дори да излекува лошия дъх. Възможно е обаче, да оцвети порцелановите коронки и фасети. Затова хората, които имат порцеланови коронки или фасети, трябва да избягват употребата на активен въглен.

Сода за хляб

Ако търсите естествен начин за избелване на зъбите, може да помислите за използване на сода за хляб. Естествените абразивни свойства на веществото отстраняват повърхностните петна и плаката, оставяйки зъбите ви да изглеждат по-светли и бели от всякога. Но ползите от използването на сода за хляб, не се ограничават само до естетиката. Разбира се, трябва да го правите няколко пъти седмично, за да видите някакви значителни резултати.

Водороден пероксид

Използването на водороден пероксид за избелване на зъбите е популярно домашно средство, което има няколко предимства. Макар, че водородният пероксид е често срещан домакински продукт, той се отличава заради кафявата си опаковка. Това вещество може да изпълнява редица домашни задачи, включително почистване на рани, избелване на зъби и обезцветяване на ноктите на краката. Въпреки това, то трябва да се използва внимателно, тъй като твърде голямото количество водороден пероксид може да предизвика различни отрицателни странични ефекти, включително увреждане на очите, кожата и дихателната система.

Кокосово масло

Ползите за здравето от кокосовото масло надхвърлят избелването на зъбите. Свойствата му на естествен детоксикатор за устната кухина заличават петната и прогонват вредните бактерии. Традиционната медицина в Азия и Тихия океан, използва кокосовото масло от векове, заради лечебните му сили. Практиката на изтегляне на маслото е един от начините за премахване на токсините от устата, но има само ограничено количество научни доказателства в подкрепа на този метод. Това е един от методите за домашна хигиена на устната кухина, за който напоследък се говори много.

Избягване на тютюнопушенето

За повечето от нас, отказването от тютюнопушенето е цел, но не всеки успява да се откаже. Тютюнопушенето може да причини пожълтяване на зъбите, заболяване на венците и е не само нездравословно за организма ви. Дори и да се откажете от пушенето, може да се наложи да избелите зъбите си. Добрата новина е, че има и други начини да поддържате зъбите си бели. Те включват практикуване на добра орална хигиена и редовно почистване на зъбите.


Posted

in

,

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *