Как да съчетаем цветовете на дрехите

Когато избирате цветове за гардероба си, имайте предвид, че има сезони и климатични условия, които трябва да вземете предвид. Пролетта и лятото са най-доброто време за носене на по-светли цветове, докато зимата е време за по-тъмни нюанси. Цветовото колело е отличен източник за избор на цветове, които се допълват един друг. Ако даден цвят се сблъсква с цвета на дрехите ви, той ще изглежда твърде ярък или твърде скучен. Поради тези причини винаги избирайте допълващи се цветове.

Аналогични цветове

Ако се опитвате да съчетаете два различни нюанса на дрехите, трябва да знаете, че можете лесно да ги съчетаете един с друг, като използвате цветови схеми, които се отличават с подобни температури. Аналоговите цветове са нюанси, които са близки един до друг на цветното колело и се съчетават безпроблемно. Ако търсите нова цветова палитра за гардероба си, помислете за избор на цветове, които са съседни на цвета на очите ви. Ще бъде по-лесно да намерите цвят, който допълва цвета на очите ви, когато съчетаете аналогични цветове с дрехите си.
За да съчетаете аналогични цветове, трябва да започнете с основния цвят – например жълта или синя риза, която добре се допълва с обувките или дамска чанта. След това използвайте съседните цветове, за да свържете цялото облекло. По този начин можете да придадете на облеклото си еднороден вид. Оранжевото и розовото са чудесни цветови комбинации, тъй като се съчетават, за да направят единно цяло. Тази цветова схема се съчетава добре с тренчкоти и други неутрални елементи. Тя може да изглежда поразително и стилно, ако използвате цветовете от двете страни на цветното колело. Добра идея, при избора на цветове е предварително да разгледате в интернет дрехи и чанти онлайн.

Тетрадични цветове

Има две основни цветови комбинации, които трябва да имате предвид, когато съчетавате допълващи се и тетрадични нюанси. Можете да ги съчетаете, като изберете аналогични нюанси от двете страни на противоположния цвят, или като изберете разделени допълващи се цветове от двете страни на противоположния цвят. Ако искате напълно уникална визия, опитайте да комбинирате цветове в триадична цветова схема. Тези комбинации могат да бъдат много стилни и да ви накарат да изглеждате модерно и стилно.

Монохромни комбинации

Един от най-лесните начини да изглеждате стилно е да носите едноцветни дрехи. Макар че черното е очевиден избор на цвят, с който да започнете, може да е предизвикателство да намерите елементи в ярки или светли цветове, които да си подхождат. За най-класическия монохромен външен вид, носете няколко елемента в един и същи цвят. Това създава полиран, изчистен външен вид. Носенето на монохромни дрехи може да бъде забавно, особено когато използвате аксесоари, които си подхождат. При монохромните тоалети се съсредоточете върху един забележителен дизайн, за да създадете елегантен силует. Животинските щампи, точките и райетата са чудесни варианти за добавяне на цвят и шарка към облеклото ви.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *