кутия за подарък

Как да си направим кутия за подарък сами?

Чудите ли се как да направя сами подаръчна кутия? Ако е така, тогава имате късмет. Предстои да ви покажем как. Лесно и  бързо е! Прочетете нататък за повече информация.

Изработване на кутията

Започнете с намиране на подходящ материал. Най-добре е да използвате твърда хартия или картон, които да са лесни за обработка, но и да са достатъчно стабилни, за да се задържи кутията в прекрасен вид.

Изрежете правоъгълно или квадратно парче, но преди това измерете внимателно, за да сте сигурни, че кутията ще побере подаръка ви. Начертайте квадрат или правоъгълник в средата на парчето така, че около него да има равно разстояние от всички страни. Сгънете всички страни навътре по начертаните линии, а след това, отрежете и залепете, където е необходимо.

Украсата

Ако търсите домашно изработена подаръчна кутия, има много начини да украсите собственото си творение. Можете да използвате химикалки с брокат, химикалки за рисуване или маркери, за да добавите декоративни щрихи към вашата кутия.

Втори начин за украса на вашата кутия е просто да я облепите с опаковъчна хартия от всички страни, както и да добавите панделки или различни други украшения.

Ако сте стремите към уникален дизайн, винаги можете да създадете свой дизайн с някоя програма и след това да го принтирате, за да опаковате кутията. Отлична идея е да принтирате снимки, с които да опаковате кутията. Така ще направите подаръка по-личен.

Направена от мен или купена кутия да избера?

Подаръчни кутии ще откриете почти във всеки един магазин. Например, S-gifts предлагат голямо разнообразие от подаръчни кутии, и българските потребители определено ги предпочитат.

В случай, че подготвяте подарък за ваш близък, със сигурност, се колебаете дали да изработите кутията за подарък сами или да купите готова такава. Ще ви кажем, че и в двата варианта има предимства.

Например, кутията, която е изработена от вас самите, е много по-лична и по-сантиментална от купената, защото вие сте вложили в нея част от себе си. Това е особено подходящо, ако подаръкът е за наистина любим ваш човек – родители, братя и сестри, съпруг/а и т.н. Но ако ще подарявате нещо на не толкова близък човек – колега, учител, познат, заложете на кутия за подарък от магазина.

Когато обмисляте, имайте предвид  времето, с което разполагате. Ако ще правите сами подаръчната кутия, това ще ви отнеме повече време и ще се наложи да отделите няколко часа от графика си за закупуване на материали и за изработка.

Що се отнася до цена, вероятно кутията, която сами ще изработите, ще бъде малко по-скъпа, тъй като ще искате да я направите от възможно най-качествените материали.

Не на последно място, професионално направената кутия за подаръци може да бъде по-издръжлива от тази, която сте изработили сами, колкото и да сте се старали.

В крайна сметка, ако изработката на подаръчна кутия ви се струва трудна задача, но все пак искате да подарите нещо сантиментално, може да закупите готова кутия, а след това да я украсите, според желанията си. Пробвайте!

 


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *