Климатици

С какво конвенционалните климатици отстъпват на инверторните

Със сигурност сте забелязали колко е голям интересът към инверторните климатици през последните няколко години (вижте в Klimatici.bg). Може би сте си задавали въпроса с какво толкова инверторите са по-добри, че да добият толкова голяма популярност.

Определено може да се каже, че тази нова технология има безкрайно много предимства. Тя на практика бие конвенционалните климатици във всяко отношение, освен в едно – по-високата цена, на която инверторите се предлагат.

В кои аспекти конвенционалните климатици отстъпват най-много на инверторните

Конвенционалните климатици са имали своето време и е имало дни, в които те са били технология номер едно на пазара. Тези дни, обаче, отдавна вече са останали в миналото. Днес тези по-стари модели отстъпват на инверторите в много отношения.

Ниво на шум

Тъй като конвенционалните климатици са създадени така, че да се включват и изключват всеки път, в който в помещението се достигне зададената от вас температура, тези уреди създават много излишен шум.

Макар това да не е кой знае какво, все пак може да създаде нетърпимост и неудобство в някои хора. По-чувствителните обитатели на дома могат да се почувстват некомфортно, особено ако спят или работят.

По-кратък живот на уреда

Голямата честота на включване и изключване на конвенционалните климатици изключително много ускорява износването на цялата системата, което на свой ред води до съкращаване на нейния живот.

Високи сметки за електричество

Конвенционалните климатици са известни с това, че употребата им води до рязко покачване на сметките ви за електричество, което се дължи отново на постоянното включване и спиране на уреда.

Ако не прецените добре как да използвате уреда, това може да доведе до сериозно нарастване на разходите ви за ток в дългосрочен план.

В кои аспекти конвенционалните климатици са по-добри

Има само едно отношение, в което конвенционалните климатици превъзхождат инверторните и това е, че се продават на по-ниски цени. Това, обаче, е много субективна гледна точка.

Не може да се пропусне това, че в дългосрочен план разликата постепенно се намалява заради това, че конвенционалните уреди натоварват повече месечния бюджет със сметки.

От своя страна, един инвертор ще си “избие” инвестицията още в рамките на първата една година, особено при интензивно ползване.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *