Езикът на цветята: какво означава букет от рози в различни цветове

Цветна композиция, представена по повод тържествено събитие или просто без причина, ще донесе на този, на когото я поднасяте, много положителни емоции.

Като кралица на цветята, розата е най-предпочитана. Нека видим какво означава да подарим букети рози в различни цветове. Не забравяйте, че това може да каже много без думи.

Букет от рози в бяло

Бялото се счита за неутрален цвят. Такъв букет може да бъде поднесен за всеки повод. Белите рози могат да бъдат перфектно съчетани във флорална аранжировка с растения от всякакъв цвят. При избора на цветове трябва да се вземат предвид националните характеристики. У нас бялото символизира чистота и невинност, а на изток белите цветя се свързват с траур.

Букети рози в червено

Розите в този цвят във всички страни са символ на любов, страст, желание и преданост. Червеното привлича вниманието и означава сила, победа, свобода. Обичайно е да подарявате такива цветя на своята половинка за всеки повод и просто без причина.

Букети рози в бордо

Розите в тези нюанси символизират мъдрост и уважение. Традиционно розите в бордо се поднасят на зрели жени в знак на внимание и уважение. Такава цветна композиция може да се разреди успешно със светли растения.

Букет от рози в розово

Розовите рози са символ на красота и нежност. Букет от тази гама може да бъде поднесен на младо момиче, сестра или съпруга. В зависимост от възрастта на получателя се избират нюансът и размерът на пъпките. Младите дами трябва да бъдат зарадвани с рози с малки светлорозови пъпки, а по-възрастните жени с богати композиции с полуотворени венчелистчета.

Букет от рози в оранжево

Оранжевите рози символизират духовна сила и гордост. Ярък букет от рози в оранжево може да бъде поднесен на колега за всеки професионален повод. За да съставите мъжки букет, можете да комбинирате с други цветя, например комбинация от оранжеви и сини растения изглежда страхотно. Дизайнът трябва да бъде сдържан и сбит.

Букет от рози в лилаво

Лилавото е необичаен и мистериозен цвят, считан за кралски. Свързва се с чувствителност, величие и достойнство. Луксозен букет от рози в този цвят може да бъде поднесен на колега, майка, свекърва, тъща. Също така е подходящо да подарите лилава цветна композиция и на мъж, без значение от неговата възраст.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *