Лазерна епилация за мъже

Лазерна епилация за мъже – предимства

Независимо дали сте мъж, който отдавна се бори с нежеланото окосмяване по тялото, или просто сте готов за промяна, може да се замислите за лазерна епилация за мъже. Ще се изненадате от разликата между тези процедури и традиционните методи. Прочетете  малко повече относно разходите, времето на престой, ефективността и нивата на болка. Лазерната епилация за мъже е ефективна опция за мъже, които искат да се поддържат.

Цена на лазерна епилация за мъже

Лазерната епилация за мъже става все по-популярна, тъй като все повече мъже се опитват да изглеждат добре и искат да се отърват от нежеланото окосмяване по тялото. Лазерната епилация е ефективна за премахване на до 90% от космите по тялото. Цената му е сравнима с други методи за обезкосмяване.

Лазерната епилация за мъже е много ефективна и работи добре при всички цветове на окосмяването и тонове на кожата. По принцип, най-добре работи лазерната епилация при тъмно окосмяване на светла кожа, и изисква най-малко сесии, но съвременните лазери работят при всякакви случаи. Освен това, броят на необходимите сесии зависи изцяло от индивидуалните особености на клиента.

Как работи лазерната епилация?

При тази процедура лазерната вълна се насочва към космените фоликули, за да ги обецвети и да намали вероятността за появата им. Обикновено са нужни между шест и осем процедури за постигане на ефективен резултат, като времето между тях е около 3-4 седмици. След като е постигнат желания резултат, е необходимо да се прави по една контролна процедура на година. Времетраенето на процедурата зависи от третираната зона и наличното окосмяване, а цената – от избраното студио и техниката, която използват.

Ефикасност

Ефективността на лазерната епилация за мъже зависи от редица фактори, включително кожата на пациента и вида на окосмяването по тялото. Мъжете, които се интересуват от лазерно лечение, трябва да имат предвид, че то може да причини лека болка. Въпреки това, ако се направи правилно, може да премахне над 90% от нежеланото окосмяване по тялото.

Важно е да имате предвид, че за да се постигнат най-добри резултати, трябва да избягвате продължителното излагане на слънчева светлина няколко седмици преди и след като се подложат на лазерна епилацията.

Ниво на болка

Ако обмисляте да се подложите на лазерна епилация, може би се чудите колко болка причинява процедурата. За разлика от кола маската, която е силно болезнена, лазерната епилация причинява доста по-поносимо усещане. То е подобно на прихващане на ластик върху кожата. В зависимост от кожата ви и прага ви на търпимост към болка, може да усетите нещо, подобно на щипане, или боцкане, но това трае само по време на процедурата.

Най-често срещаните зони на тялото, които са най-чувствителни към лазерна епилация, са лицето, шията и интимната зона. Там кожата е по-деликатна, а космите – по-твърди.

Въпреки че лазерната епилация може да причини лек дискомфорт, козметикът може да ви предложи подходящ лосион, с който да помогнете на кожата да се възстанови. И все пак, усещанията при лазерна епилация са доста по-леки, отколкото при последствията от бръснене, например – враснати косми, пъпки и други.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *