Инверторни климатици

Мощността на климатика – има ли връзка с цената

Много често при покупка на климатик се гледат два основни фактора, като на базата на тях се взима решение дали човекът иска да инвестира парите си в даден уред или предпочита да продължи търсенето си.

  • Марката на климатика

Хората традиционно обръщат много голямо внимание на това каква е марката на един климатик. Това действително е важен фактор, но в същото време много често му се отдава прекалено голямо внимание.

  • Инвертор или конвенционален

Това е от голямо значение и може да е дори много по-важен фактор от самата марка. Инверторите са уреди от най-ново поколение, които са изключително тихи и икономични, така че при всички положения трябва да изберете нещо от този сорт (ако искате да разгледате чудесни инверторни климатици на много добри цени, разгледайте на Klimatici.bg).

Къде, обаче, остава мощността на уреда

Едва ли ще се изненадате от това, че доста хора дават парите си за климатик без дори да се замислят за мощността на един уред, а това е нелепо. Все пак, тя е един от най-важните фактори не само за ефективността на уреда, но и за цената.

Много потребители се спират на даден модел климатик, защото смятат, че цената му е атрактивна, инвертор е, а е и от предпочитана от тях марка. Това, обаче, е много погрешно.

За да струва един климатик по-малко, най-вероятно неговата мощност е също по-малка, а това е от голямо значение за да може този уред да поддържа в дома ви подходящата температура.

Тук е важно да се отбележи, че съвсем не е необходимо един климатик да е задължително по-подходящ от друг само защото е по-мощен. Важно е да изберете точният уред за вашия дом.

Разликата идва от там, че по-мощните климатици са предназначени за отопление или охлаждане на помещение с по-голяма кубатура. Обикновено, колкото е по-голяма една стая, толкова по-мощен трябва да бъде уреда, с който се поддържа нейната климатизация.

И обратното – уредите с по-малка мощност, които са и на по-ниска цена, съответно са по-добрият избор за малките стаи, тъй като един мощен уред няма да може да бъде достатъчно ефикасен в малка стаичка.


Posted

in

by

Tags:

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *